Zwolsche Badminton Club


Welkom bij de Zwolsche Badminton Club

opgericht 12 januari 1958
Zwols Badminton Overleg
maandag 18 oktober 2010 10:05

Sinds het najaar van 2008 is op initiatief van SportService Zwolle (SSZ) een overleg en een samenwerking gestart tussen alle op dat moment bekende Zwolse badmintonclubs. Sindsdien overleggen deze clubs in Zwolle regelmatig met elkaar over gezamenlijke activiteiten. Ze doen dat onder de naam Zwols Badminton Overleg (ZBO), overigens in goed overleg met SSZ. In het ZBO zijn vertegenwoordigd: BC Hanze ’83, BC Slamaarraak, BC SVI, BC Westenholte, BC de Zwollenaar en de Zwolsche Badminton Club. Doel van de samenwerking is om de badmintonsport onder de aandacht van de Nederlanders in het algemeen en de Zwollenaren (en wijde omgeving) in het bijzonder te brengen. Naast deze promotie is natuurlijk het werven van nieuwe leden een belangrijke doelstelling.

De samenwerking binnen het ZBO is dusdanig gegroeid, dat er sinds 2011 een eigen toernooi wordt georganiseerd, het Badminton Toernooi Zwolle (BTZ). Dit BTZ mag zich inmiddels in een steeds grotere belangstelling en waardering verheugen.

Ook worden er geregeld inloopdagen voor nieuwkomers in Zwolle georganiseerd, ook speciaal voor sporters die nog nooit iets met badminton hebben gedaan.

Sinds begin 2015 heeft het ZBO ook een eigen website, waarop steeds alle algemene badmintonnieuws staat vermeld. Hierop kan ook in één oogopslag worden gezien waar en door wie er in Zwolle badminton kan worden gespeeld. Daar vindt men ook de links naar de diverse deelnemende verenigingen. Kijk maar eens op www.badmintoninzwolle.nl.