2020, wat kon er wel?

10 december 2020

Jullie zullen wel denken: wat moeten we met die titel, er kon veel niet.
Het heeft alleen totaal geen zin om op te sommen wat we allemaal niet konden, want wat niet kon heeft ook niet plaats gevonden, dus daar hoeven we ook niet lang bij stil te staan.
Het is een vreemd jaar geweest en zoals het er nu naar uit ziet kunnen er altijd weer nieuwe maatregelen komen.  Gaan we het in stijl afsluiten, zwaaiend op Oudejaarsavond met een paar sterretjes naar de buren, uiteraard op "anderhalve meter afstand" en het liefst met "mondkapje" op?

Maar zoals gezegd wat kon (moest) er wel.
Begin maart moesten we wegens de corona maatregelen van de overheid van de ene op de andere dag alle zalen sluiten en sportieve activiteiten staken. Het zou als eerste indicatie een paar weken duren met  "de kennis van toen", maar zoals we allen weten zou het enige maanden gaan duren voor we weer op bescheiden schaal voor de jeugd wat buitenactiviteiten mochten organiseren.
Als bestuur proberen we de ouders zo veel als mogelijk bij de jeugd te betrekken, maar met vuistdikke "protocollen" bij de hand hebben we voor een buiten activiteit een heuse "Kiss and Ride" op moeten zetten. Onze jeugd heeft op deze manier wel kennis kunnen maken met AirBadminton en kon in ieder geval weer met elkaar sporten.
Als klap op de vuurpijl (wondertol dit jaar) hadden we als vereniging een AirBadminton clinic gewonnen bij Badminton Nederland. In dit geval voor de senioren die we zowaar met 2 groepen uiteindelijk half augustus met veel enthousiasme hebben kunnen verzorgen.
Dit was ongeveer rond de tijd dat het binnensporten ook weer werd toegestaan, maar uiteraard wel met de nodige maatregelen ook nu weer opgeschreven in dikke protocollen, als zijnde "het nieuwe normaal".
Dat we rond die tijd allemaal op vakantie mochten, weer naar de horeca en school konden en uiteindelijk weer collega's wilden ontmoeten  heeft er zeker toe bij gedragen dat na de "intelligente lockdown"  "het nieuwe normaal" niet zo gek lang heeft mogen duren. We mogen nu geheel "corona proof" badmintonnen zij het met maximaal 20 personen  tegelijk en in een "kleine bubble"  wat neer komt op enkelen in een groep van vier spelers(sters). Gelukkig zijn onze trainers en trainsters zo flexibel , dat ze op elke verandering in kunnen spelen  en toch enthousiast blijven, waarvoor wij als bestuur onze hartelijke dank uitspreken.

Bestuursvergaderingen konden we ook blijven houden, die houden we namelijk bij toerbeurt bij een van de bestuursleden thuis en "3 gasten" mag dus dat gaat net. Dit neemt niet weg dat we nog steeds op zoek zijn naar versterking van het bestuur met tenminste 1 persoon. Alsook op andere vitale posities in de diverse commissies.
Verder hebben we ook geheel  "corona proof"  de nodige clinics kunnen geven en recentelijk is nog een zeer geslaagd Sinterklaasfeest voor de jeugd georganiseerd.
Dit jaar hebben we ook deze nieuwe web-site gelanceerd, die op een paar kleine puntjes na zo goed als klaar is. Pim heeft het hier erg druk mee gehad, maar het resultaat is er een om trots op te zijn.

Van verhuurders hebben we het afgelopen jaar alle medewerking gekregen en voor wat betreft sponsoren en acties hebben we ook niet mogen klagen, hiervoor ook onze hartelijke dank.
De Kerst staat nu voor de deur, waarbij we toch nog 3 gasten per dag mogen ontvangen zodat we het aantal "contactmomenten" beperkt houden.

Wat gaat 2021 brengen?

Wij wensen als eerste dat jullie allemaal gezond mogen blijven en dat je op een redelijke termijn in aanmerking mag komen voor een werkende corona vaccinatie.
Daarnaast hopen we dat je in 2021 alles mag inhalen wat er het afgelopen jaar niet kon en dus bijvoorbeeld je eventuele  "vouchers"  kunt gebruiken.
Als we ons focussen op onze vereniging hopen we jullie allemaal volgend jaar weer regelmatig te mogen ontmoeten zowel in de sporthal en sportzalen als daarbuiten. En dat badminton weer kan worden gespeeld zoals dat voor corona was.

Kortom dat 2021 weer zo snel als mogelijk het "oude normaal" mag worden.

Wij wensen alle leden, ouders,  leveranciers, sponsoren en verhuurders fijne Kerstdagen,  een goed uiteinde en een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar.

Het ZBC bestuur,
Frits, Ton, Geeke, Gino