2021 was Dansen met Janssen

14 december 2021

In gedachten zie ik jullie glimlachen en denken, dansen met Janssen, ja dat was heel even, maar wel op anderhalve meter afstand, met mondkapje in een goed geventileerde ruimte na vertoon van 3G QR-code en een geldig legitimatie bewijs om te voorkomen dat we door te veel contacten in een code zwart belanden die uit zal monden in een onvermijdelijke Triage, en dus alleen tussen  5 uur en 17 uur  vanwege de avond lock-down.
In één zin met een knipoog een hele hoop woorden die het afgelopen jaar karakteriseren.

Ondanks dat het jaar sportief gezien langzaam op gang kwam was het niet alleen kommer en kwel.
In de eerste 3 maanden konden we niet sporten maar hebben wel voor de jeugd een shuttle speurtocht  en voor de ouderen een geslaagde pub-quiz kunnen organiseren, een mooi initiatief van de activiteiten commissie.
Eind maart was het dan eindelijk zover, we konden de jeugd weer, al was het dan buiten, laten trainen. Vanaf half mei mochten we zij het met de nodige richtlijnen eindelijk weer met zijn allen de zaal in, wat voor het bestuur de reden was om de zomerstop maar te vergeten en zomer badminton te organiseren, wat een dusdanig succes was dat we overwegen dit ook in 2022 te doen.
Met de coronacijfers ging het toen ook goed waardoor de slogan dansen met Janssen werd gelanceerd.  Half augustus kon zowaar het nieuwe seizoen normaal van start gaan, waarna per eind september alle beperkende maatregelen ingetrokken konden worden.
Helaas duurde dit maar tot begin november, en gingen we van een QR-code check met legitimatie naar een uiteindelijke avond lock-down zodat we na 17 uur niet meer de zaal in mochten. Het enige alternatief dat we hadden was het organiseren van overdag sporten dus op de woensdag en zondag overdag  en het ziet er naar uit dat de avond lock-down over het jaar heen getild gaat worden dus bekijken we of we de zondag overdag in stand kunnen houden zolang als de avond lock-down zal duren.
De discussie hierover toont aan dat ZBC-ers een doorsnede zijn van de samenleving, zij het in ZBC geval met gelegitimeerde argumenten, dus geen Wappie gewauwel of complot theorieën.
De onzekerheid over de nieuwe Omikron variant maakt dat voorspellen heel erg moeilijk is. Vooralsnog lijkt het erop dat de competitie normaal afgemaakt gaat worden maar zekerheid hierover is er nog niet.

Op financieel gebied hebben we ondanks alles een prima jaar door gemaakt. Sponsoren hebben bijgedragen aan onverwachte inkomsten.
Daarnaast hebben ongebruikte dus niet betaalde zaaluren en lagere kosten ervoor gezorgd dat we in de ALV hebben kunnen besluiten jullie een deel van de contributie terug te betalen, omdat de hierin opgenomen kosten niet gemaakt zijn. Verder hebben we gebruik kunnen maken van diverse Corona gerelateerde subsidies.

Net zoals afgelopen jaar was een zeer geslaagd pepernoten toernooi zo ongeveer het laatste dat we hebben kunnen organiseren om het jaar af te sluiten, want ook de bitterballentos kan dit jaar geen doorgang vinden.

Nu op naar Kerst, de scholen een weekje eerder dicht, kinderen vanaf 5 jaar vaccineren en allemaal aan de boosterprik, zodat opa en oma deze Kerst  weer eens bezoek kunnen ontvangen,  al mogen het er dan maar 4 per dag zijn. Daarna nog een feestelijk oudejaarsavond dit keer ook weer zonder vuurwerk om de zorg te ontlasten.

Voor 2022 hopen we dat jullie allemaal gezond mogen blijven en dat we elkaar weer "normaal" kunnen ontmoeten op de normale tijden. Het lijkt erop dat het "oude normaal" niet meer terug zal keren, maar laten we hopen dat we corona zover onder controle krijgen dat het nieuwe normaal geen beperkende maatregelen meer nodig zal maken.

Wij wensen alle leden, ouders, leveranciers, sponsoren en verhuurders nog een fijne Kerstdagen een goed uiteinde en een heel gelukkig Nieuw Jaar

Het ZBC bestuur

 Ton, Geeke, Gino en Frits