Bamitoscholing

21 oktober 2021

Een uitgesproken gelegenheid waarbij alle trainers van ZBC op de hoogte worden gebracht van het begrip Bamito. Bamito is een leerlijn voor jeugdige badmintonners van 4 jaar tot 12 jaar. Hoe benader je ze, wat leer je ze en hoe.
Na een ontvangst met koffie en thee eerst een voorstelronde. Gelukkig bleek iedereen wel wat te hebben met badminton.

Annie in gesprek met de trainersgroep

Eerst een stukje theorie. Er was een handleiding en veel kaarten met oefeningen. Voor de jongere jeugd makkelijke en voor de ouderen steeds moeilijkere. De vraag was dan ook zouden alle oefeningen wel door jeugd gedaan kunnen worden? Annie stelde dat dit zeker kon en haalde regelmatig een voorbeeld van een neefje aan die erg goed zou zijn.

Na de theorie gingen we de zaal in om daar een heus parcours aan te leggen.
Door zelf te doen, wat de jeugd ervaart bij een dergelijk parcours, ondervonden wij zelf de obstacle race.
Je kon zien dat er wat reserves waren om dat aan den lijve te ondervinden. Het opbouwen en daarna weer opruimen leek een beetje op veel werk maar wel met plezier. De jeugd zal het zeker ook waarderen.

Aan de hand van de kaarten met voorbeeldoefeningen werden de eerste speelse vormen geoefend. Leuke spelletjes waarbij de achterwaartse flip flop door Ronald werd geoefend en de door Ton wat aangepaste handbal trucjes werden uitgevoerd.

De lunch in de pauze was echt goed verzorgd door lunch-café op de Vrolijkheid en sommigen wilden dan ook even uitbuiken, maar daar had Annie geen tijd voor. Zij wilde weer aan de gang, weer de zaal in met nieuwe kaarten en oefeningen die gedaan moesten worden.

Sommigen begonnen al wat vermoeidheidsverschijnselen te vertonen maar gingen voortvarend verder. Waren er dan geen opmerkingen? Zeker en de discussies werden dan ook regelmatig gevoerd.

Eerst weer een stukje theorie en daarna weer de zaal in voor de praktijk. De laatste oefeningen werden gedaan (voor zover nog niet iedereen er doorheen zat).

Aan het einde van de dag werd Annie bedankt voor haar bijdrage en vertrok iedereen huiswaarts.

Slopend zo’n dag, moeten we vaker doen. En hei-dag voor trainers.­