Buitentraining

1 juli 2020

(Ingezonden door Maarten)
Afgelopen weken kregen wij buitentrainingen i.v.m het coronavirus. De lessen hebben wij doorgebracht op de beachvolleybalvelden van HTC. In deze weken hebben wij geoefend op de loop- en slag-bewegingen. Dit ging eerst van start met airbadmintonshuttles, maar vanwege de wind werd dit niet een heel groot succes. Wij gingen op dat moment met ballen (allerlei soorten en maten) overgooien. Dit bleek echter zwaar te zijn, maar achteraf was het een erg leuke en goede oefening. Ik heb zelf weer veel geleerd van deze trainingen en niet te vergeten de warming-ups. Op 17 augustus mogen wij weer in de zaal spelen, maar eerst lekker 6 weken relaxen, haha. Blijf gezond en een heel fijne vakantie gewenst,

Groetjes Maarten ten Klooster, JC (Jeugd Commissie)

(Ingezonden door Jasmijn)
Het afgelopen seizoen was een bijzonder seizoen. Dit weet iedereen. De toernooien waar iedereen naar uitkeek en de trainingen konden vanaf april niet meer door gaan. In juni ging het eindelijk weer van start, maar dan wel op de voorwaarde dat het buiten moest. Toch was iedereen weer blij dat er training was want dan konden we iedereen weer zien.

De 1,5 meter afstand en het spul om je handen schoon te maken was in het begin heel erg wennen, maar al snel ging het beter. Ook werd er ontdekt dat de AirShuttles niet echt werkten, maar toen we de plastic shuttles een ring omdeden ging het al beter. Iedereen vond het jammer dat er niet echt badminton training was, maar dat werd uitstekend gecompenseerd doordat iedereen elkaar na 3 maanden weer kon zien en doordat de conditietraining en de training met balletjes wel bijzonder en leuk waren.

Al met al is het als bijzonder en gezellig ervaren. Wel was iedereen heel blij toen we het nieuws kregen dat we na de vakantie weer binnen mochten sporten. Dat buiten badmintonnen was toch echt wel minder leuk.

Groetjes Jasmijn van Beukel, JC (Jeugd Commissie)

Namens de Jeugdcommissie,
Fijne vakantie en hou je opgedane conditie bij!