“Dat kan beter”

3 oktober 2021

Afgelopen zaterdag was het dan tijd voor de aftrap van het competitieseizoen voor team 2 (Nick, Rik, Leon, Tirza & Rosan)

Ieder stapte met zijn eigen sores deze wedstrijd in. Rik: geblesseerd (niet aanwezig) Tirza iets te fanatiek de wildwaterbanen van Landal getrotseerd. Nick herstellende van een mannengriepje. Rosan met slaapgebrek door een gebroken nacht door een babysitsessie in Zaandam. En Leon zag er eigenlijk zo fit als een hoentje uit, maar had wel last van wat zenuwen.

Met deze achtergrond liepen de dubbels ook meteen het water in. Bij de dames was vooral Rosan nog met 1 been in bed en 1 been in het veld. Kansloze missie, dit vergt training voor de toekomst. Leon en Nick wisten het tij ook niet te keren. Dus met 0-2 achterstand gestart aan de singles.

Nick en Rosan begonnen voortvarend aan de singles. Waar Rosan haar meerdere moest herkennen in haar spiegelbeeld (ook een lange dame) wist Nick wel een driesetter te slepen uit zijn single. De uitputtingsslag leverde helaas een punt op voor Almelo.

Leon en Tirza hadden ook pittige singles en spannende potten. Waar Leon echt moest inkomen, maar dat helaas te lang op zich liet wachten. Hetzelfde gold eigenlijk voor Tirza. Wellicht zit de winst erin in de rematch.

De mixen waren beide het spektakelstuk van deze ochtend. Leon en Tirza wisten het voor elkaar te krijgen om als beginnende mix een onverslaanbaar duo een kopje kleiner te maken. Laten we hopen dat dit geen gevalletje 'beginnersgeluk' was. In ieder geval het eerste en enige punt voor ZBC2. Nick en Rosan, inmiddels een geroutineerde mix, speelde scherp en aanvallend en hadden de voorsprong met 17-14, maar verloren daarna 7 punten op rij. Ook de 2e set was enorm spannend, maar viel de verkeerde kant op helaas.

De pilsjes, appelsap en bittergarnituur na afloop smaakten daarentegen weer als vanouds. Helemaal in onze mooie gerenoveerde kantine. Op naar volgende week ?

Eindstand 1-7