De laatste wedstrijd van de eerste helft, tegen onze directe concurrent.

20 november 2022

Deze zaterdagochtend mogen we Meteoor verwelkomen in de ZBC-hal. De enige tegenstander waar we dit seizoen nog niet tegen hebben gespeeld. De tegenstander die ook 22 punten uit 6 wedstrijden behaalde. De tegenstander op wie we slechts een voorsprong van drie games hebben. Dit belooft een spannende ochtend te worden. Goed, de voorbereiding: geen gek gedoe onderweg, we spelen gewoon thuis. Dat zou je in ieder geval denken.. Ik rijd naar Vanja, om haar en Willemijn mee te nemen. Ja, het vriest en dus lijkt fietsend naar de hal ons niet heel lekker nu. Onderweg krijgen we een berichtje van Luuk: hij is wat verlaat, want hij was nog niet voorbereid op de winter (de ijskrabber was spoorloos). Aangekomen in de hal komen we er achter dat Jeffrey wel mooi op tijd is en dus beginnen we met de warming-up (die we vandaag echt nodig hebben!) Ok, eerlijk is eerlijk: ook ik ben deze ochtend wat vergeten. De shuttles liggen nog thuis. Gelukkig is Ton hier de reddende engel en haalt hij twee kokers uit de kast. (Dank, ik zal maandag twee kokers terugleggen!) Inmiddels is Luuk er ook, schudden we de tegenstanders de hand en vullen we het wedstrijdformulier in. Tijd om te beginnen!

Onze heren gaan de baan op en beginnen vandaag tegen Rob en Sander in de herendubbel. Ik heb heel weinig gezien van deze dubbel, want de damesdubbel wordt op hetzelfde moment gespeeld. Na de eerste set spreken we elkaar even kort: gaat het goed bij jullie? Duimpjes omhoog. De eerste set is met 21-16 gewonnen. Mooie uitslag, laten we hopen dat ze dit in de tweede set doorzetten. We zien alleen de laatste paar punten van de tweede set. Het is hier spannend, zeker als je geen idee van de stand hebt. Aanvallend en scherp spel. Luuk en Jeffrey worden in de verdediging gedrukt, maar weten de smashes van de heren uit het hoge noorden terug te brengen. De laatste shuttle komt wel wat hoog over het net, maar Meteoor weet het niet af te maken. De shuttle belandt naast het veld op de grond. En dan blijkt dat dit het laatste punt was. Met 23-21 winnen onze heren ook deze set.
Vanja en Miranda spelen de damesdubbel tegen Jonne en Eleni. Ze gaan vertrouwd van start: korte rally’s, shuttle afmaken aan het net en de aanval behouden. Een snelle eerste set: de voorsprong van 11-4 loopt uit naar 21-8. In de tweede set krijgen we een ander spel op deze baan. Het is net of onze tegenstanders warm beginnen te worden en wij juist wat inzakken. Het spel wordt verlegd naar het achterveld en we zijn even aan het zoeken hoe we hierop het beste kunnen reageren. Na een slok water (9-11) gaan we vastberaden verder, maar kunnen toch moeizaam inlopen op de paar punten achterstand. Pas bij de 18 punten staat het weer gelijk, kunnen we zelf de aanval weer overnemen en de gaten bij de tegenstander benutten. Toch geven Jonne en Eleni zich niet gewonnen en zijn ze duidelijk uit op een derde set. We komen uit in een verlenging en eindigen deze set met 23-21. En zo gaat ook dit punt, met maar liefst 5 shuttles, in twee sets naar ZBC.

0-2 na de dubbels: het eerste feestje wordt gevierd.

Vanja kan na de dubbel gelijk door voor de eerste damesenkel tegen Roos. Ook bij haar enkel begint ze met een mooie voorsprong (11-5). Onze dame speelt een mooi afwisselend spel en de tegenstander zit nog niet helemaal in haar spel en maakt veel aanvalsfouten. In de tweede helft worden de rally’s langer en moeten beide dames de nodige meters over de diagonalen maken. Ondanks dat de uitslag dat misschien niet helemaal weergeeft, moet er voor elk punt gewerkt worden. Met 21-6 gaat de eerste set naar Vanja. In de tweede set gaan de dames op dezelfde manier verder. Wederom een start naar 11-5. Nu weet Roos iets meer punten te pakken, maar Vanja blijft haar met 21-11 ruim voor.
Luuk speelt de eerste herenenkel tegen Thom. Hij start de enkel met een kleine voorsprong (11-9). Thom weet het spel naar het achterveld te verleggen, waardoor Luuk meer onder druk komt te staan. Er komen net wat te veel shuttles in de tramrails terecht, zodat de eerste set met 18-21 naar Meteoor gaat. Luuk weet het spel in de tweede set niet naar zijn hand te zetten en moet met 13-21 helaas aan het kortste eind van deze enkel trekken. Het eerste punt voor onze tegenstander uit Veendam.
En zo komen we bij de volgende enkels aan: Jeffrey gaat de baan op met Sander, voor de tweede herenenkel. Hij gaat lekker van start en begint met een mooie voorsprong (11-6). Er wordt een aanvallend en snel spel gespeeld. De opgebouwde voorsprong wordt niet uit handen gegeven en de eerste set gaat met 21-15 naar onze heer. In de tweede set is vergelijkbaar spel te zien. Jeffrey start wederom met een ruime voorsprong (11-5) en alsof hij vleugels heeft gekregen gaat hij door naar de 21 punten (21-7). Een mooie wedstrijd om naar te kijken!
Willemijn speelt vandaag met ons mee voor wat extra aanvalskracht. Ja, met 100% winst creëer je natuurlijk hoge verwachtingen. Zij start vandaag met de tweede damesenkel tegen Jonne. Onze dame zit er gelijk lekker in en begint fantastisch (11-3). Ze weet de breedte van het veld goed te vinden en met aanvallende ballen langs of op de lijn komt de dame uit Veendam moeilijk in het spel. In de tweede helft worden de rally’s langer en loopt Jonne in. Bij de 16 punten staat het ineens gelijk en weet Jonne Willemijn voorbij te gaan. Oei, ook hier is het hard werken voor de punten. Willemijn geeft zich echter niet gewonnen en komt weer terug: 19-19. Het eerste setpunt is voor ons, maar Jonne maakt er een verlenging van. De volgende drie setpunten zijn voor Meteoor, maar Willemijn weet ze één voor één weg te werken. En zo staat het 23-23. Uit het puntje van haar tenen (en ook uit die van haar tegenstandster) worden de volgende twee punten gespeeld. Het zijn de laatste twee punten van deze verlenging. Ze vallen onze kant op: het wordt 25-23. Wat wordt hier gestreden! En zo gaat ook de tweede set van start: de dames blijven bij elkaar en komen niet meer dan een punt bij elkaar vandaan. Even een slok water bij de 10-11, om weer verder te strijden. Want dat is wat hier gebeurt, punt voor punt. 18-19 Wordt 19-19 en 20-19 wordt 20-20. Een rot-moment voor een let, maar er is twijfel over het volgende punt en dus wordt het punt over gespeeld. Het volgende punt gaat naar Meteoor, maar Willemijn weet een gaatje te vinden en maakt het weer gelijk: 21-21. Het volgende punt is voor ZBC, maar die daarna valt net achter de achterlijn: 22-22. Het volgende punt wordt op de lijn bepaald: 23-22. Drie keer is scheepsrecht: het derde matchpoint wordt benut, het is 24-22. Groot applaus vanuit het publiek. Wat een wedstrijd!

5-1: wederom een feestje, de voorsprong op Meteoor is gewaarborgd.

De gemengd dubbels worden tegelijkertijd gespeeld. Willemijn en Jeffrey nemen het op tegen Rob en Roos. In de eerste set moet ons duo even wennen aan elkaar. Ze staan elkaar wat in de weg en moeten hun weg even vinden. De eerste set gaat met 11-21 naar hun tegenstanders. De tweede set gaat beter. Zoals Willemijn zei, een mix zoals het moet: met 21-18 zijn ze klaar voor de derde set. De derde set gaat gelijk op. Als er dan een paar foutjes gemaakt worden aan onze zijde, komt Meteoor op een voorsprong die ze niet meer uit handen geven. Met 16-21 eindigt de derde set en krijgt onze tegenstander hun tweede punt.
Luuk en Miranda nemen het op tegen Thom en Eleni. Na de eerste set kijken ze elkaar aan: “Wat moeten we hier nou mee?” Na 9-21 in de eerste set zijn ze het spoor enigszins bijster. Ander spel, dat is duidelijk. Maar ja, hoe dan? We bedenken een nieuwe tactiek en spreken af dat we dit een paar punten gaan proberen. Het heeft effect, we kunnen zelf sturen en komen zo op een voorsprong. Dit is weer mixen. Met 21-13 in de tweede set, moet ook hier een derde set worden gepeeld. Sorry Karel, dat er nog een setje tellen bij komt.  Ook in de derde set kunnen we de druk in het achterveld leggen en de netballen aftikken. We blijven scherp (ook met serveren; meerdere keren valt de shuttle op de lijn) en kunnen zo ook de derde set naar ons toe trekken (21-16). Het laatste punt vandaag is voor ZBC. Dank voor het tellen Karel.

En zo het volgende feestje vandaag: 6-2. Wederom een uitslag waar we trots op mogen zijn!

Opruimen, douchen en dan de kantine in voor een drankje met taart. Want ja, taart hoort bij feest! We praten nog even na en sluiten deze wedstrijd af met onze tegenstander. Zij gaan weer terug naar het noorden en wij gaan allemaal door naar een volgend feestje. De meesten van ons naar een bruiloft of anders een diploma-viering. Vele malen feest dus deze dag!
Dank voor jouw inzet vandaag Willemijn. Fijn dat je ons, halverwege de competitie, hebt geholpen naar een mooie vijfde plek in de vierde divisie. Volgende week geen wedstrijd in de bondscompetitie, maar wel met Ons Eerste naar de Regio Senioren Kampioenschappen Oost (zondag in Hengelo). Tot dan!