De vijfde wedstrijd: wordt de stijgende lijn voortgezet?

7 november 2022

Gewoon weer lekker vertrouwd thuis deze zaterdagochtend. Onze dames komen voor hun doen wat laat binnen vallen, maar vooruit ze hebben er al een goede warming-up opzitten (op de fiets). De tegenstanders staan nog niet op de baan, dus het is ze vergeven. Na het verwelkomen van BC Go, het invullen van de juiste formulieren (sorry Luuk, we zijn geen jeugd meer) en het vervolg van de warming-up op de baan, beginnen we 10 minuutjes later dan gepland in een overvolle hal aan de wedstrijden van vandaag. Gezellige drukte zo met twee senioren- en vijf jeugdteams.

Jeffrey en Luuk starten de herendubbel tegen Peter en Jelle. Sorry jongens, ik heb er niet veel van gezien, maar aan de uitslag te zien hebben jullie elkaar goed gevonden. Het eerste punt komt vandaag van onze heren: met 21-12 en 21-17 winnen zij de herendubbel.
Vanja en Miranda nemen het op tegen Judith en Daphne. Ze zijn als vanouds goed vertrokken met een mooie voorsprong. In de tweede helft sluipen er wel wat foutjes in, maar dat weten ze net op tijd te herstellen (21-19). In de tweede set blijven ze iets scherper. En zo wordt een 11-8 voorsprong, ondanks een servicefout op matchpoint, omgezet in het tweede punt voor Ons Eerste. Met 21-16 gaat ook de tweede set naar onze dames.

2-0 na de dubbels: deze tussenstand hebben we nog niet eerder gehad. Dit belooft wat moois!

Luuk speelt de eerste herenenkel tegen Bas. Een enkel die hem eenvoudig af lijkt te gaan. Hij houdt de druk er goed op en weet zijn tegenstander naar de lijnen te drukken. Het effect is dat veel shuttles maar half terug komen en afgemaakt kunnen worden. Met 21-15 gaat de eerste set naar Luuk. De tweede set lijkt haast een kopie te zijn van de eerste. Ook hier trekt Luuk met 21-15 aan het langste eind en haalt hij dit punt binnen voor ZBC.
Miranda speelt de eerste damesenkel tegen Judith. Na een mooie eerste set (22-20) een valse start in de tweede set. De frustratie wordt te groot en ze is niet bij machte om een knopje om te zetten. Met 14-21 gaat de tweede set naar Judith. In de derde set wordt het te gevaarlijk door te spelen en dus geeft ze de partij met 6-15 op. Het eerste punt van BC Go.
Jeffrey stapt de baan op tegenover Jelle voor de tweede herenenkel. Dank voor het influisteren van wat commentaar Luuk. Ook Jeffrey heeft het spel op de lijnen uitgespeeld. Met 21-13 gaat de eerste set heel overtuigend naar hem. In de tweede set zit de magie in “calm en collected.” Wederom een fantastische set, waarin de punten overwegend binnengehaald worden. Met 21-14 wordt deze wedstrijd bepaald en gaat ook het volgende punt naar ZBC.
Vanja speelt haar damesenkel gelijktijdig met Jeffrey tegen Daphne. Ze start gelijk met een ruime voorsprong (11-6) en bouwt dit uit door een mooie hoge service, consequent rond te blijven spelen en de rust te bewaren. Met 21-11 gaat de eerste set naar haar. Ook in de tweede set kan ze hetzelfde spel blijven spelen. Ok, het zit Daphne ook niet echt mee (met netballetjes die er net over, of net niet over vallen), maar een achterstand van 11-3 is wel heel moeilijk in te lopen. Zeker als Vanja de diepte van het veld goed weet te benutten. Zo wint ze ook de tweede set (21-14).

5-1: wauw, wat gebeurd hier?!

Vol vertrouwen beginnen ze aan de gemengd dubbels. Jeffrey en Vanja tegen Bas en Daphne. Ik heb hier niks van gezien, wij stonden zelf op de baan, maar het commentaar was eenvoudig. “Zij waren sterker.” Met 15-21 en 18-21 gaat dit punt naar BC GO.
Luuk en Miranda spelen tegen Peter en Judith. De eerste set gaat eigenlijk wat te snel voorbij. We zijn een beetje zoekende wat werkt tegen dit koppel. De schade blijft enigszins beperkt, maar met 17-21 gaat de eerste set toch echt naar Peter en Judith. Eén voordeel: ze weten nu hoe ze van start kunnen in de tweede set. En inderdaad, het wijzigen van tactiek werpt zijn vruchten af. Ze weten een kleine voorsprong te behalen (20-17). Maar dat hun tegenstander zich niet zomaar gewonnen geeft blijkt wel. Ze krijgen het veranderde spel meer door en knokken zich goed terug. Als Ons Eerste het 21e punt maakt is er even verwarring. Oh we zijn er nog niet (21-20). Ok, een spannende verlenging volgt. Puntje voor puntje wordt een setpunt overwonnen of een matchpoint weggewerkt. Stuk voor stuk mooie punten, op het scherpst gespeeld. En zo komen we uiteindelijk bij 25-27 en gaat ook deze mix naar BC Go. Heel erg jammer dat hier geen derde set in zat!

En dus kan ik de sluiting van de vorige wedstrijd kopiëren: “zo wordt het dus 5-3. We zitten weer (nog steeds) op een stijgende lijn!” De eerste overwinning is eindelijk binnen; dit geeft vertrouwen. Even douchen en dan de kantine in voor een drankje met wat friet en bittergarnituur. Het is gezellig en dus blijven we hier een tijdje plakken. In ieder geval tot één van ons opschrikt en zich bedenkt dat er twee kinderen zijn die vanmiddag heel graag naar het circus willen. Nee helaas, er waren geen olifanten. We nemen afscheid en wensen onze tegenstander een goede reis terug naar het noorden. Geniet nog even van het weekend en dan weer gewoon tot volgende week!