Heerder BC 3: Eén galliër houdt dapper stand

6 februari 2022

Het badmintonseizoen 2021/2022 is een seizoen van rennen en weer stil staan. De laatste competitiewedstrijd dateert alweer van medio november. Inmiddels zijn we tweeënhalve maand verder en is de competitie weer opgestart. Een druk programma is opgezet waarin de competitiewedstrijden elkaar in rap tempo opvolgen. Laten we hopen dat we nu toch echt de laatste lockdown achter de rug hebben gehad, de tijd zal het leren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd in huize van Bennekom oorlog gevoerd. Met Risk werden er felle gevechten gevoerd, meerder spelers aasden op het continent Europa. Maar hoe we ook ons best deden lukte het maar niet om dat ene kleine landje in Zuid-Europa te veroveren. Eén soldaatje hield dapper stand!! Rond 19.00 uur was de strijd dan toch gestreden en vertrokken de gebroeders van Bennekom naar het plaats delict.

In de kleedkamer kwamen we bekende gezichten tegen. De mannen van Heerden vroegen gelijk hoe het met onze gehavende dame was. Kijk, dat is nog eens een attent gebaar! Een goede vraag hoe gaat het nu eigenlijk met Willemiek!? Welnu uit bekende bronnen weet ik dat ze achter de schermen hard werkt aan een mooie comeback. Een strak fysio-schema wordt afgewerkt waarbij er ruimschoots ruimte is voor (ont)spannende activiteiten…

Voor de wedstrijd tegen Heerden was José ingevlogen (of is het ingevaren!?). Het mag duidelijk zijn dat we haar met open armen verwelkomden want José staat garant voor extra gezelligheid, verrassende uitspraken en typische badminton kreten!! Zou het José lukken om ’t Vlaggenschip weer vlot te trekken!?

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

De herendubbel speelde ik met het reserve racket van Sander, door de groene bespanning van het racket had ik voor aanvang vertrouwen in een goede afloop. Voor de tos kreeg het vertrouwen echter een deukje want Ferdinand en Artwan wilden niet met een veren shuttle spelen. We begonnen redelijk, we kwamen 15-9 voor maar vergaten door te drukken. Nou ja de intentie was er wel maar zoals het hele seizoen ontbrak de controle, 19-21 voor de gasten.  In de tweede set stonden Sander en Guido een punt of zeven achter maar besloten ze nog eenmaal de rug te rechten. Artwan werd bewust opgezocht en de set werd met 21-18 gewonnen. In de derde set was het eenrichtingsverkeer, na enkele vreemde missers waren de broertjes niet bij machten om de schakel om te zetten 10-21.

Gelijktijdig speelden José en Karen de pot tegen Marleen en Nicole. Aangezien ik zelf op de baan stond te zwoegen heb ik weinig meegekregen van deze pot. Maar ik vrees dat het een eenzijdige partij is geweest gezien de setstanden 7-21, 7-21.

Na de dubbels was het tijd voor de enkelpotten, als eerste dame nam Lisa het op tegen Marleen. Het werd een spannende driesetter. In de eerste set speelde Marleen scherp en moest Lisa nog even wennen aan de plastic shuttles. De set werd met 17-21 verloren, na de verloren set werd een nieuw plan gesmeed. Althans daar ga ik vanuit want er werd overlegd met Luuk die als supporter was  blijven hangen. De tweede set was een uiterst spannende set waarbij Lisa uiteindelijk aan het langste eind trok 21-19. Met een gelijke stand in sets en de conditie van Lisa kennende dacht ik dat de vis op het droge was. Des te verrassende was de 8-21 setwinst in de derde set voor Marleen. Wat is er nu precies mis gegaan? Was het Luuk die een verkeerd advies gaf? Was het Marleen die meesterlijk speelde? Was het Lisa die Marleen de winst gunde? Ik weet het in ieder geval niet want ik was aan het zwoegen en ploeteren op de baan naast haar.

Over mijn enkelpot zal ik kort zijn, de eerste set ging rap met 9-21 verloren. De tweede set zou ook met 9-21 verloren zijn gegaan als Luuk niet even ingreep en aanspoorde om er toch nog iets van te maken. Sander gaf aan dat ik zo’n 1,5 meter dieper moest serveren en vaker de backhand van Ferdinand moest opzoeken. Het had het gewenst effect tot 13-7 waarna een aantal vreemde missers roet in het eten gooide. Ferdinand nam de regie weer over en walste in het restant over mij heen.

Vanuit Zwols perspectief was de pot van de avond de wedstrijd van Arjan tegen Artwan, als teller genoot ik van de wedstrijd(spanning)…

Voor de wedstrijd begon nam Arjen een slokje van zijn geheime toverdrankje. In de eerste set stond Arjen de hele set een of twee puntjes voor. Wat Artwan ook probeerde, Arjen had er een antwoord op. Arjen speelde uiterst gewiekst, hij wisselde sluwe dropjes op geraffineerde wijze af met diepe slagen in het achterveld. Maar bovenal probeerde hij elke rally te dicteren en kort te houden. Bij 20-19 speelde Arjen de set stoïcijns uit, de rally werd laag gehouden en Artwan vergaloppeerde zich 21-19. In de tweede set was het toverdrankje zichtbaar uitgewerkt, met de tong op de grond amper en kracht in de armen viel er niets te beginnen tegen Artwan 7-21. Tijdens het interval sloop Arjen naar zijn bidon en nam hij weer een klein slokje van zijn geheime toverdrankje. In de derde set was het speelbeeld weer zoals in de eerste set. Al werd het na de wissel wel even spannend, de 11-8 voorsprong ging verloren en vier punten later stond het ineens 11-12. Arjen hield het hoofd koel en ging door op de ingeslagen weg 21-17.

De laatste single ging tussen Karen en Nicole, beide dames hadden dezelfde strategie. Met scherp spel de tegenstander uit positie proberen te krijgen. Karen vocht voor wat ze waard was maar het mocht niet baten de wedstrijd ging met 21-17 en 21-12 verloren.

Ook bij de mixen hadden de Zwollenaren de wind tegen. De wedstrijd van Lisa en Sander tegen Ferdinand en Nicole kwam nooit los. Niet alleen Sander maar ook Lisa moest wennen aan de shuttles. De eerste set ging met 13-21 verloren in de tweede set strandde de inhaalrace vlak voor het einde 19-21.

De laatste wedstrijd van de avond had een leuk eind. In de mix kwamen Arjen en Jose er in de eerste set niet aan de pas tegen Artwan en Marleen het werd 13-21. In de tweede set was José los, haar netspel werd sterker maar vooral het verbale geweld was indrukwekkend. Zo nu en dan weergalmde een krachtterm of gelach! Enkele matchpunten werden afgeweerd maar uiteindelijk bleek het toverdrankje uitgewerkt en werd de set met 22-24 verloren.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zo won het team uit Heerde bijna alle potten maar gelukkig hadden we een Galliër in ons midden. Even gezellig napraten in de kantine zat er niet in vanwege de Covid maatregelen…

Zwolsche BC 4Heerder BC 3
Dubbel herenSander / GuidoFerdinand / Artwan19-21, 21-18, 10-210-1
Dubbel vrouwenJosé / KarenMarleen / Nicole07-21, 07-210-1
Enkel M1GuidoFerdinand09-21, 17-210-1
Enkel V1LisaMarleen17-21, 21-19, 08-210-1
Enkel M2ArjenArtwan21-19, 07-21, 21-171-0
Enkel V2KarenNicole17-21, 12-210-1
Mix 1Lisa / SanderFerdinand / Nicole13-21, 19-210-1
Mix 2José / ArjenArtwan / Marleen13-21, 22-240-1
    1-7

't Vlaggenschip is gesponsord door: