Hoe doen we het eigenlijk?

23 januari 2023

De eerste wedstrijden van dit jaar zijn al weer gespeeld en we zijn inmiddels al weer een paar wedstrijden in de tweede helft van de competitie. Hoe staan onze teams er eigenlijk voor?

ZBC 1 doet het verrassend goed. Zij hebben na 9 wedstrijden een zesde plaats veroverd. Dat na de promotie van vorig jaar en een onzekere start dit jaar: mooi gedaan! Met een achterstand van 2 wedstrijden en nog 5 wedstrijden te gaan, kunnen ze één en misschien zelfs twee plaatsen stijgen.

ZBC 2 staat inmiddels op een vijfde plaats. Ook hier een mooie prestatie voor een team dat vorig jaar op het randje in de 5e divisie mocht blijven, omdat twee teams zich terug moesten trekken uit de competitie. Nu spelen ze op eigen kracht voor behoud! Met nog 3 wedstrijden te gaan, zal het een spannende race worden voor de laatste drie plekken.

ZBC 3 heeft er al weer drie wedstrijden op zitten in januari en staat op een zevende plaats in hun poule. Dit team begon met een fantastische start, maar kreeg het door blessures erg lastig. Ze zijn inmiddels met een goede revanche begonnen, maar de verschillen in de poule zijn groot.  Kunnen zij tijdens de laatste 4 wedstrijden nog voor spannende partijen zorgen? 

ZBC 4 is een uitdaging aangegaan dit seizoen. Een heel team dat last-minute vanuit de jeugd doorstroomt naar de senioren en gelijk in de 8e divisie gaat spelen, omdat daar nog wel een plaatsje vrij is. Een team dat elkaar bovendien nog moet leren kennen. Begonnen de wedstrijden nog met veel verlies-partijen, inmiddels komen daar steeds wat meer puntjes bij. Met nog 4 wedstrijden te gaan, kunnen ze nog veel leren dit seizoen en met een beetje aanmoediging misschien hun eerste winst-partij pakken?

ZBC 5  heeft ook een mooie middenmoot positie verovert en staat op de 5e plaats in hun poule. De uitslagen variëren nogal, maar dat weerhoudt ze er niet van om vol overgave te spelen. Met nog 4 wedstrijden te gaan, kunnen zij de strijd aan gaan met de twee teams boven hen in deze behoorlijk verdeelde poule.

En ook onze jeugd mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want ook zij laten mooie dingen zien!

ZBC J1 is ingedeeld in een zware poule in de U19 in het oosten van Nederland. Zij hebben na negen wedstrijden een vijfde plaats bereikt en ook zij raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Heel veel plezier en succes met de laatste 3 wedstrijden!

ZBC J2 doet het fantastisch in de U16. Zij zijn supermooi van start gegaan en houden dit goed vast. Met een voorsprong van maar liefst 17 punten (de nummer 2 heeft wel een wedstrijd minder gespeeld) staan zij ruim aan kop in hun poule! Kunnen zij dit vasthouden en zijn zij na de 3 nog te spelen wedstrijden kampioen?

ZBC J3 heeft het heel zwaar in deze poule (U16) en moet alle zeilen bijzetten om hier en daar een setje te kunnen winnen in een poule die eigenlijk net een stapje verder is. Een uitdaging, dat is zeker. Maar zolang ze het plezier houden, kunnen ze veel leren dit seizoen.

ZBC J4 maakt er een heel spannend seizoen van. De eerste wedstrijden gingen gelijk op van start, waarna ze beter op elkaar ingespeeld raakten en hele mooie wedstrijden hebben laten zien. Na de gewonnen wedstrijd afgelopen weekend staan ze inmiddels 5 punten voor op de nummer twee.  Met nog 3 wedstrijden te gaan in deze kleine poule, waar anderhalve competitie gespeeld wordt, blijft het nog even spannend!

ZBC J5 is in dezelfde poule ingedeeld als J4 (U13) en heeft na 9 wedstrijden een mooi aantal punten binnengesleept en daarmee een vierde plaats veroverd. Ze laten mooie wedstrijden zien, vooral zo doorgaan!

Dan hebben we ook onze mega-mini’s en maxi's nog.
Bij de mini’s spelen veruit de jongste spelers in een anderhalve competitie tegen spelers uit de regio. Ze spelen allemaal voor het eerst competitie. Het is superleuk om te zien welke vooruitgang deze spelers maken en bovendien hoe ze strijd en plezier met elkaar combineren in het spel. Ze staan op een mooie derde plaats zo halverwege het seizoen en een tweede plaats is zeker nog niet uitgesloten.
Ook de maxi’s spelen in een anderhalve competitie en komen hun tegenstanders dus drie keer tegen. Was het in het begin nog wennen aan elkaar en aan de wedstrijden, nu gaan ze gelijk op in de strijd. Ze doen het meer dan prima en staan op een derde plaats in hun poule.

Kortom het is nog lang niet bepaald en er valt nog veel te zien en beleven. Kom onze teams aanmoedigen en beleef het plezier en de spanning met hen mee! Je vindt de komende wedstrijden onder het kopje “wedstrijdoverzicht”. En de verslagen zijn sinds dit (kalender-)jaar verplaatst: zij zijn nu niet meer onder “nieuws” te vinden, maar onder “wedstrijden – wedstrijdverslagen”