Impact nieuwe coronamaatregelen op badminton

15 oktober 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook een flinke impact op badmintonnend Nederland. Hieronder leggen we uit wat de nieuwe maatregelen inhouden en wat dit concreet voor ons betekent.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Volwassenen
Op dit moment is het bestuur aan het bezien hoe we de senioren toch een vorm van badminton kunnen aanbieden. Hierover willen we jullie uiterlijk in het weekend berichten. Volg deze site voor berichten.

Competitie
De Bondscompetitie zal met ingang van vandaag vier weken stilliggen. Dit betekent dat er in ieder geval twee volledige speelrondes moeten worden ingehaald.

Aanvullende mededelingen
Voor ouders geldt er een kiss en ride principe. Zij mogen niet meer in de kantine (verplicht gesloten) en ook niet meer plaatsnemen op de tribune.
Verder is het in de sporthal (openbare ruimte) voor iedereen boven de 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen. Uitgezonderd tijdens de training.