J1 kampioen in de U19

9 april 2022

Deze wedstrijd stond al eerder gepland – uitgesteld – gepland – uitgesteld en dan komt het moment dat je geen kant meer op kan. De competitie al gesloten alleen deze sleutelwedstrijd moest en zou gespeeld worden. J1 kon toch kampioen worden!!
Afgelopen vrijdag was de dag dat het dan toch zou gebeuren. En wat denk je: ’s morgen krijgen we een bericht dat Jasmijn ziek is en echt niet mee kan doen. Dan maar weer uitstellen was een idee alleen dat mocht niet meer. Kijken naar aanvulling en dat op zo’n korte termijn geen beginnen meer aan, toch?

Geen probleem: Iris fikst dit wel even, zij kon wel invallen voor haar zus. Ja en dan komt het rekenwerk.
Het team moest minimaal 4 winstpunten vergaren voor het kampioenschap

Een thuiswedstrijd in een bomvolle zaal. Er was ruimte gemaakt voor deze wedstrijd, maar eigenlijk was de zaal bezet voor de bitterballen tos. Dus samen met zo’n 50 anderen de zaal gebruiken. Het was zeker niet een rustige omgeving waarin onze kanjers moesten presteren. Maar goed: Joshua, Maarten en Tim begonnen aan hun enkelpartij. Maarten speelde een constante en goede partij en won met 21-11 en 21-11, Tim moest nog even flink aan de bak en won ook zijn partij met 21-15 en 21-16.

Joshua had het minder getroffen hij moest tegen een dame spelen in een rolstoel en dan zou je denken appeltje eitje. Maar dat valt dan nog vies tegen. Je mag maar een beperkt gedeelte van het veld gebruiken en zij daarentegen mag het hele enkelveld gebruiken. Lastig want waar je mag spelen daar staat zij al. Joshua streed volop maar het mocht niet baten. In een driesetter was het Patty  die met de eer ging strijken. Het wedstrijd verloop 19-21, 21-18 en 15-21.

De zojuist ingevlogen Iris speelde haar enkelpartij tegen een fysiek grotere Maritha. Ja dan zie het verschil tussen U16 waar Iris normaal inspeelt en de U19 waar ze het nu tegen Maritha moest opnemen. Maar Iris dacht met mij geen polonaise, ik ga ervoor.  De eerste partij ging met 21-19 naar Iris, de tweede verloor ze met 16-21. Moeilijk te raden wat er in het hoofd van Iris omging, maar ze zette een tandje bij en het werd 21-17.

Iedereen dacht nu is het wel gedaan ze worden kampioen. Maar de heren dubbel ging niet zoals gehoopt en werd verloren in een driesetter met 19-21, 21-18 en 15-21.
Er ging een schokgolf door de zaal en iedereen dacht gaat het goedkomen?

De beide gemengd dubbel partijen, eerst van Iris en Tim en daarna Maarten en Joshua verliepen gelijkmatig naar een overwinning. Iris en Tim speelden 21-11 en 21-17.
Joshua had zijn spel duidelijk aangepast en ook Maarten en Joshua speelden een gelijkmatige wedstrijd met 21-12 en 21-17

Het kampioenschap was een feit. (5-2) En ik weet niet of dat de reden was maar de inspiratie was een beetje zoek. De laatste gemengd dubbel werd verloren met 21-11 en 21-17

Na de wedstrijd de huldiging van het bestuur en een foto. Sorry Jasmijn je staat er niet op maar dat maken we goed wanneer je weer beter bent. Iris ik denk dat het team blij mag zijn met jou als invaller. Verder een compliment aan de trainers Luuk en Ronald.

Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

Geeke, Frits Gino en Ton