Ode aan de woensdagmiddag.

9 november 2020

Ik vind bijna alle sporten leuk om te zien ook badminton is hartstikke leuk om te zien, en te doen. Eén moment in de week is toch wel mijn favoriet en wel de woensdagmiddag. Alleen is het nu even anders. Geen partijen spelen, niet even na kletsen in de kantine! Ik mis het wel hoor!

Woensdagmiddag! Twee uur badmintonnen, en voor de gezelligheid even een uurtje nazitten. Helaas is de kantine nu gesloten en het spelen van een leuk dubbelpartijtje is er ook niet meer bij.
Dit geldt voor veel clubs in Nederland, waar het plezier van het spelen en de gezelligheid van het borrelen veel belangrijker zijn dan resultaten, waar je ook speelt of welke toernooien er gewonnen worden.

Mensen die de club levend houden

Kijk om je heen binnen ZBC en je zult zien dat er altijd mensen zijn die nieuwe leden opvangen, ze wegwijs maken en ze helpen met de eerste stappen op de baan. Je zult zien dat er mensen zijn die de gangmakers aan de stamtafel zijn, mensen die de club levend houden. Daarom is dit geen verhaal vol technische tips, maar een ode aan de woensdagmiddag een plek van vele vrijwilligers, geweldige moves en gezellige momenten.

Eén leuke dag in de week waarop je gezelligheid en sportiviteit combineert. Die ene middag waarop er niks belangrijker is dan die ene netbal waarmee je een partij wint die je morgen alweer vergeten bent. Dat is een ode aan de woensdagmiddag, of welke andere avond van de week je ook maar de baan op gaat. En dat is badminton, voor vele ZBC-ers elke week weer een leuk spel, met een sportief randje, en een geweldige reden om de deur uit te gaan.

Minder over topsport

Daarom zou het als er over badminton gepraat wordt minder over topsport moeten gaan. Sport moet je niet bekijken, dat moet je beleven. Want daar, in de sporthal aan de Ossenkamp, daar staan onze echte topsporters. Al die mensen die de liefde voor de sport verkiezen boven een plek op de bank. Met daarna een biertje of een kop koffie, en dat ondanks soms hoge leeftijd.

Daarom is dit een ode aan de woensdagmiddag en aan alle recreatieve badmintonners van Nederland!

Ton Raijmakers