Ons Eerste

7 december 2021

De eerste wedstrijd van de tweede helft: zaterdag 4 december, op naar Lelystad om Flevoland BC1 nu bij hen thuis te treffen. We beginnen dit keer niet met een rondje Zwolle, maar vertrekken iets minder milieuvriendelijk maar wel heel Corona-proof met drie auto’s naar Lelystad. Ieder zo zijn eigen route, maar allemaal mooi op tijd, zo rond 13:00 uur, in een lege hal. Gelukkig had die slimme competitieleider van ons gecontroleerd of onze tegenstander wel wilde spelen (niet alle verenigingen kunnen of willen met de nieuwe Corona-maatregelen wedstrijden spelen) en dus zou sporthal De Rietlanden vast snel gevuld worden. En dat bleek: niet alleen competitiespelers (senioren en jeugd), maar ook recreanten die de zaal opvrolijkten en gebruik maakten van de mogelijkheid om zo overdag iets fanatieker te kunnen bewegen. Maar goed, terug naar onze tegenstander. Twee heren, twee dames (geen invallers dit keer), Victor shuttles, twee velden (waarvan we er één delen) en telborden met veel ontbrekende punten (die we om een heel verrassend wedstrijdverloop te voorkomen maar achterwege laten). Je kunt merken dat het winter wordt, dus we nemen de ruimte en tijd om goed warm te spelen. Ook onze tegenstander lijkt zich niet echt zorgen te maken over de beperkte tijd vandaag en neemt voldoende tijd voor de veldverdeling en een goede warming-up.

Om 13:50 uur is het dan zo ver en gaan we allemaal de baan op voor de dubbels. Jeffrey en Luuk spelen op het centercourt en nemen het op tegen Glenn en Bertin, terwijl Vanja en Miranda de damesdubbel spelen tegen Nicola en Karin. Voor de verandering begin ik met de dames: onze dames gaan snel en voortvarend van start en beginnen met een 1-11 voorsprong. In de tweede helft laten ze het tempo wat zakken. Nicola en Karin komen wel iets dichterbij, maar lang niet voldoende om in de buurt van een overwinning te komen. De eerste set gaat overtuigend met 14-21 naar ZBC. Ook in de eerste helft van de tweede set wordt er weinig op tempo gespeeld. Bij 8-11 wordt met een slok water het aanvalsplan besproken: de snelheid opvoeren! En dat plan werkt prima. Met 11-21 gaat ook de tweede set naar de Zwolsche dames. De heren zijn op dat moment nog bezig met de tweede set. De eerste set is met 21-14 naar de tegenstander gegaan, maar onze heren zijn goed bezig met een comeback. Met 13-21 winnen ze de tweede set en laten ze duidelijk zien dat ze zich niet gewonnen geven. In de eerste helft gaan ze gelijk op en maken alle heren er een spannende strijd van. Helaas voor ons, maken we net een paar foutjes teveel waardoor Glenn en Bertin kunnen uitlopen. Jeffrey en Luuk komen niet meer in hun spel en verliezen de derde set met 21-14.

Nicola heeft zich bedacht en speelt de eerste damesenkel tegen Vanja. Ze moet echter van ver komen na haar knieblessure. Vanja houdt haar hoofd erbij; ze speelt een mooi diepe service, maakt goed gebruik van de lengte van het veld en speelt eigenlijk gewoon heel effectief rond. Met 2-21 en 8-21 is de eerste enkel duidelijk voor ZBC.
Luuk neemt even gauw wat te eten na de dubbel en start vervolgens de eerste herenenkel tegen Glenn. Hij begint weer met een onwijs spannende eerste set, waarbij de één niet meer dan twee punten uitloopt op de ander. Hij blijft de spanning van meerdere matchpoints de baas en wint de eerste set met 21-23. Zo spannend als de eerste set was, zo snel gaat de tweede. Luuk is oncomfortabel in zijn slagen en weet zich in de tweede set niet te herpakken. Glenn wint deze dan ook met 21-14. Overtuigd van de mogelijkheden begint Luuk aan de derde set. Nu lijkt het Glenn te zijn die zich niet kan aanpassen aan het veranderde spel van Luuk; met 14-21 in de derde set gaat deze wedstrijd ook naar Ons Eerste.

Nu niet echt een tussenstand halverwege, want Luuk is nog bezig aan zijn tweede set, wanneer Miranda om 15:00 uur de baan weer opgaat voor haar damesenkel tegen Karin. Beide dames zijn erg aan elkaar gewaagd en blijven in punten dicht bij elkaar. De eerste set eindigt met 19-21 in het voordeel van ZBC. De tweede set is zo mogelijk nog spannender. De vermoeidheid begint bij beide dames toch ook zichtbaar te worden. Dit is een strijd van de langste adem. En gelukkig, heel gelukkig, blijft het bij twee sets: met 21-23 gaat ook de volgende enkel naar Zwolle.
Jeffrey is inmiddels ook begonnen aan de tweede herenenkel tegen Bertin. In de eerste set ligt de focus vooral op scherp spelen en laat dat nou net niet helemaal lukken. Bertin weet de eerste set in 21-12 naar zich toe te trekken. Tweede set nieuwe tactiek: het hoeft niet zo scherp, zolang je hem maar laat lopen. Jeffrey gaat veel meer ontspannen spelen en Bertin lijkt hier geen antwoord op te hebben. De tweede set weet Jeffrey te winnen met 15-21. Derde set; kan hij dit volhouden? Hij loopt mooi weg bij zijn tegenstander en bij 8-15 wordt de wedstrijd even onderbroken. Bertin heeft last van kramp een geeft aan niet verder te kunnen. “Het lopen gaat niet, zeker niet in een enkelpartij tegen zo’n goede tegenstander.” Uiteraard niet helemaal zoals gehoopt, maar aan kwaliteit ontbrak het niet. Met 8-21 gaat ook de laatste enkelpartij naar Ons Eerste.

Nu dan even een tussenstandje: 1-5. Wat een mooie groei hebben we laten zien: onze beide heren pakken nu wèl hun enkelpartijen, daar waar zij thuis nog in drie (Luuk) en twee (Jeffrey) sets verloren. Een mooie opsteker!

Goed dan weer tijd voor onze favoriete partijen: de mixen.
Jeffrey en Vanja nemen het in de eerste gemengd dubbel op tegen Bertin en Karin. Luuk en Miranda spelen tegelijkertijd tegen Glenn en Nicola. Heel veel kan ik niet vertellen over het eerste gemengd dubbel: met 13-21 en 17-21 was ons duo te sterk voor Flevoland. Ook hier pikt Jeffrey weer een setje winst ten opzichte van de thuiswedstrijd.
Ook Luuk en Miranda zitten lekker in hun spel en blijven hun tegenstanders voor. In de eerste set nog enigszins voorzichtig, maar toch met een mooie voorsprong; zij winnen deze set met 17-21. In de tweede set spelen ze met iets meer risico en met meer druk. Dat blijkt succesvol: de tweede set gaat met 10-21 naar het tweede Zwolsche duo.

En dat geeft een uitslag van 1-7.

Echt veel tijd om daarvan na te genieten hebben we niet. We hebben nog 20 minuten en moeten dan gedoucht en wel buiten staan. Dus hop, spullen pakken en naar de kleedkamers toe. In een toptijd staan we in de gang en moeten we elkaar op deze wijze gedag zeggen. Een drankje zit er niet in; het is 17:00 uur. Alles moet sluiten. We wensen elkaar een fijn weekend en gunnen elkaar een welverdiende beloning. Dus Jeffrey geniet van jouw Kapsalon Pepsi, Luuk van jouw curry, Vanja van een stuk chocola en ik? Ik ga genieten van het heerlijke avondje..

Dan tot slot: Paul, dank voor het support en de gezelligheid!