Ons Eerste

7 november 2021

Met een kop warme chocomelk (met slagroom uiteraard) en de koektrommel binnen handbereik, pak ik mijn laptop en begin ik te typen; deze dag was te leuk om hem niet snel op papier te zetten. Dus pak iets te drinken, er mag iets lekkers bij en de rest kan wel even wachten.

Het begon vanmorgen al voor half negen; iets met een goede voorbereiding is het halve werk en dus vertrouwen we op de stiptheid van de NS. Luuk meldde vertraging en dus moesten Jeffrey en Amy (heel fijn dat je wilt invallen voor Vanja) wachten. Nu zijn 10 minuutjes niet heel veel, maar let wel het was koud vanmorgen! En ja, invallers moet je te vriend houden, dus de kachel lekker aan en hop op reis naar Zeewolde. In verwarring gebracht door de wegwijzers bij Het Baken, toch maar eigenwijs de andere kant op (op advies van Jeffrey) en jawel we belanden op een bouwput-parkeerplaats mèt nieuwe sporthal. Even zoeken naar de ingang, maar dan worden we warm ontvangen door Zeewally in een nog in aanbouw-zijnde ijskoude hal. Goed we zijn wakker, “even” warmspelen en gaan!

De dubbels beginnen gelijktijdig. Amy en Miranda gaan voortvarend van start. De trainingspartij van afgelopen woensdag tegen Guido uit ons Vlaggenschip en “invaltrainer” Oleg bleek een prima voorbereiding. Onze dames winnen de damesdubbel van Mariska en Julia met 14-21 en 15-21.
De heren moeten iets meer in hun spel komen. De eerste set verliezen ze met 21-18, maar veranderen in de tweede set van tactiek. Dat lijkt een goede zet; ze winnen deze met 11-21. Ook de derde set stomen ze door en krijgen Nick en Lucas maar 10 punten op het scorebord.

Amy is inmiddels begonnen aan haar enkel. Ja, heel dapper pakt ze ook Vanja’s eerste enkelpartij over. Tot de 17 punten blijft ze Mariska steeds één of twee punten voor, maar vanaf dat moment is het stuivertje wisselen. Helaas valt de eerste set met 23-21 naar Zeewally. Ook Amy verandert in de tweede set van tactiek en wint deze overtuigend met 12-21. Haar tegenstander laat zich niet zo makkelijk verrassen en past haar spel ook aan. Het is weer een spannend duel, die eindigt in 21-18. Hele mooie pot om te zien dames, jullie hebben er beiden spectaculair voor gestreden!
Luuk start iets later dan Amy tegen Lucas en laat ook een super spannende wedstrijd zien. Eentje waar het vooral draait om de smashes en netdropjes. Mooi om te zien als er zo op het scherpst gespeeld wordt. De eerste set gaat het gelijk op en wint hij met 19-21. In de tweede set zet hij een tandje bij en komt op een voorsprong van 11-20. Het afmaken lukt niet zo, maar uiteindelijk dan net voor de verlening: wederom 19-21 voor Luuk.

Halverwege: 1-3. Fijn uitgangspunt voor Jeffrey en Miranda om de baan op te gaan. Zij beginnen gelijktijdig aan hun enkelpartijen. Jeffrey wint de eerste set met 14-21 van Daniël. Hij besluit dat hij het niet zozeer moet hebben van de aanval, maar zich moet richten op de ralley. Degene met de langste adem (of degene die er het meeste moeite voor wilt doen, zoals Luuk zei) pakt dan de punten. Daarmee ging ook de tweede set overtuigend naar Ons Eerste (13-21).
Miranda haar enkel was wederom weer een kunstje rustig blijven, binnen de lijnen serveren, stoppen met trillen en blijven gaan voor de shuttle. In twee sets bleef ze Julia voor (13-21 en 14-21).

Wat is het ongelooflijk koud in deze hal. Amy heeft tussen de partijen door niet alleen een vest maar ook een jas aan en de handen van zowel Luuk als Miranda zijn bijna bevroren. Thermokleding en handschoenen zouden hier niet eens zo’n heel slecht idee zijn.

Maar goed, ook tussendoor weer warmspelen en dan met bananenkracht klaar voor de favoriete partijen: de mixen! Amy en Jeffrey nemen het op tegen Mariska en Daniël. Niet voor het eerst dat ons koppel met elkaar op de baan staat. Ook niet dat ze een vast duo zijn, maar ze zijn mooi op elkaar ingespeeld en zitten er bovenop. Zeewally krijgt weinig kansen en verliest deze partij met 13-21 en 10-21. Wederom er een mooi puntje bij!
Luuk en Miranda beginnen gelijktijdig en laten ook zien dat ze inmiddels een goed duo zijn, die hun kansen weten te benutten. Ook hier een snelle partij, zonder lange ralleys. Met twee keer 12-21 zijn ze te sterk voor Nick en Julia.

En dan zit er het weer op voor vandaag. Eindstand 1-7. Na iets meer dan twee en een half uur spelen, zoeken we de gelukkig warme nooddouches op en drinken we nog wat na in een creatief snel ingerichte zithoek in de zaal (de kantine is nog in aanbouw). Tijd om de auto weer in te stappen en naar huis te gaan.  Terwijl we rustig terug rijden langs regenbogen, windmolens, het Dolfinarium (ja Luuk, dat ligt hier in Harderwijk!) en het Veluwemeer verbazen Amy en Miranda zich over de eetgewoontes van Luuk en Jeffrey. Echt, hoe is het mogelijk dat je om 15:00 uur uitgebreid kunt lunchen en dan om 18:00 uur weer trek hebt voor het avondeten? En terwijl we die verbazing uitspreken begint de auto ineens tegen ons te praten. Nee, het is niet de navigatie die zegt dat we ons vergissen in de route. Het is een bericht van Vanja, die wordt voorgelezen. (Uiteraard hebben we haar op de hoogte gehouden van alle prestaties die geleverd zijn). Vooral de “drie klappende handjes” zorgen voor de nodige hilariteit in de auto. Zeker als ook berichten van andere nieuwsgierige fans worden voorgelezen. Je begrijpt het: de nodige emoticons volgen, maar de uitslag wordt nog even bewaard tot ook dit wedstrijdverslag op papier is gezet.

Luuk, ik hoop dat je de trein hebt gehaald, inmiddels genoten hebt van de lunch en je alvast aan het avondeten kunt denken.
Jeffrey, jij was al lekker aan het genieten van de siësta na jouw lunch. Trakteer jezelf lekker vanavond op een makkelijke maaltijd!
Amy, nogmaals dank voor het invallen. Het was erg gezellig en je hebt super partijen gespeeld. Een relax-middagje heb je zeker verdiend!
Mijn warme chocomelk is inmiddels op en de koektrommel niet eens leeg.
Geniet van de avond en tot volgende week!