Pepernoten Toernooi

1 december 2021

De voorbereiding in september, het toernooi in november. Vrijdag 26 November om 17. 30 uur kwamen de eerste jeugdleden al in de zaal. De organisatie was nog in volle gang om de velden te versieren en iedereen wilde de velden op. Je kon merken men had er zin in.

 Na wat slingers, een spandoek, versierde tafels, enkele pepernoten, een klein welkomstwoord kon het beginnen. En dat ging het! Na weer een zinderende warming-up van duo Tim en Maarten begonnen de wedstrijden.

Na een paar shuttles geslagen te hebben, gebonk op de ramen en je weet dan zijn de kids afgeleid. Wederom waren 2 pieten ontsnapt aan de grip van Sint en het bleek dat ook deze pieten een shuttletje konden slaan. Al had 1 piet wel heel raar zijn racket vast. Toch wist hij de shuttle te raken al ging die niet altijd de kant op waar hij heen moest.

Ook dit jaar weer één incident, ondanks de versterkte beveiliging bleek een jutezak van een van de pieten te zijn ontvreemd. Piet er achter aan en ja hoor het probleem loste zich snel op. Een lastig probleem wat de organisatie maar niet onder controle wil krijgen. We zullen deze gast maar een zaal verbod op moeten leggen! Maar dat voor komend jaar.

Er werden spannende wedstrijden gespeeld en de jongste en zeker niet de kleinste verweerde zich goed. Je kan zien dat de trainingen niet voor niets zijn geweest. Een dikke pluim voor onze trainers. Je kan aan de jeugd zien dan de Bamito school zijn vruchten af beginnen te werpen.
Niet winnen is niet leuk maar ook dat moet leren. Een van de dames kwam telkens trots zeggen dat ze gewonnen had. Zij had er duidelijk zin in. Iets over achten klonk het laatste fluitsignaal en zat het er op voor dit jaar.

Na afloop nog even naar de kantine waar de cake van Jasmijn en de ranja klaar stond. Er werd nog even nagepraat en de meest mooie verhalen gingen rond.
Zoals ik al in het verslag van vorig jaar schreef was de cake van Jasmijn voor herhaling vatbaar en inderdaad weer geweldig verzorgd. Familie van Beukel bedankt voor de traktatie.

Ik wil alle vrijwilligers, J1 en ouders bedanken dat ze hebben geholpen en ik hoop dat we weer een beroep op iedereen mogen doen. Een speciaal woord van dank aan Perry, mijn steun en toeverlaat.

Alle deelnemers bedankt dat jullie er waren, tot de volgende keer.

Ton Raijmakers

Kijk voor een selectie van de foto's naar deze link.

Wilt u alle foto's geef dat dan even door aan de activiteiten@badminton-zwolle.nl