Pepernoten toernooi

3 december 2022

Bij de warming up was iedereen onder leiding van Tim en Maarten hun spieren aan het opwarmen. Bij sommige was al goed te zien dat ze warm waren. Rode toeten en puffend stonden ze op het veld  klaar om te beginnen. Het verlossende signaal van Perry klonk en het gekletter van de rackets begon.
Eigenlijk gewoon leuk om iedereen te zien spelen. Op een paar klikken van onze fotograve na was het nog aftasten wat iedereen kon en vooral deed.
De eerste ronde was voorbij en toen was gedaan met de rust. Iedereen rende voor het krijgen van pepernoten. Diegene die won kreeg 10 pepernoten en de andere kregen er 5.
Jammer voor Niek en Simeon dat ze niet voor elk punt een pepernoot kregen zij wonnen maar liefst met 30 – 7 (ook niet leuk voor de tegenstanders).

Later bleek dat ook de grootste uitslag van toernooi bij de wedstrijd van  Calista en Louise 33 – 21, in 12 minuten, ook wel een hoop punten.

Maar in de 2e ronde liep alles in puin. Op veld 10 hoorden we ineens gegil. De dame, die garant stond voor die hoge gil was zich een hoedje geschrokken.

De pieten hadden zich ditmaal via de nooduitgang toegang verschaft tot de zaal. Aan de ingang van de zaal was een andere piet zachtjes binnengeslopen en sloot zich aan bij de andere. Ja dit jaar had Sint er 3 gestuurd om extra aandacht voor de pietenzakken te hebben. Later bleek dat weer niet te lukken.

De pieten waren aanwezig hadden geen idee hoe de spelregels waren wel was het gezellig en werd de wedstrijd stilgelegd om het snoep op te bergen in de zakjes aan de achterkant van de velden. Ik zag een piet ook nog de zakjes bijvullen zodat iedereen evenveel snoep had.

Aan het eind van het toernooi kreeg een piet nog even uitleg van Esmee hoe hij eigenlijk moest spelen. Ik weet niet Esmee of hij het volgend jaar het nog weet maar wie weet.

Zoals ik al schreef lukte het ook dit jaar niet om de pietenzakrunner tegen te houden. Ik zag hem er weer van doorgaan met een zak van de pieten. Hadden de pieten toch weer niet goed opgelet. Hij rende weer door de zaal en net toen ik dacht dat hij er van door zou gaan dook Sven met zijn volle 20 kg op de jutezak en liet die niet meer los. Hij werd nog wel enkele meters meegesleurd maar toen koos de pietenzakrunner het hazenpad en verdween hij in de menigte. Sven bedankt dat jij zo onverschrokken de jute zak wist tegen te houden. Heb je nog een bedankje gekregen van de pieten of zelfs een extra hand vol snoep?

Aan het eind van het toernooi naar de kantine voor de bekende ranja en cake en uitslag.

Onze Hoofd Sponsor had een leuk presentje voor iedereen. Een bidon zodat iedereen tijdens wedstrijden en training genoeg kan drinken. Milieuvriendelijk en met een leuk design!  Niek bedankt hiervoor!

Als afsluiting de uitslag per poule.
Iedereen kreeg een medaille als herinnering

  • Winnaar poule 1             Micah
  • Winnaar poule 2             Louise
  • Winnaar poule 3             Sven
  • Winnaar poule 4             Maarten
  • Winnaar poule 5             Quinn

Veel vrijwilligers hebben dit toernooi mogelijk gemaakt en ondanks dat vele niet echt op de voorgrond treden kunnen wij niet zonder hen. Ik wil dan ook deze vrijwilligers erg bedanken.

Ik wil alle aanwezige ouders in de zaal en kantine bedanken voor hun support aan de kinderen!

Voor meer foto's zie de map