Pepernoten Toernooi

24 november 2020

De organisatie van dit toernooi was al maanden in voorbereiding en enkele kanjers gaven zelfs hun eigen deelname op om te helpen bij de organisatie.

Ondanks dat de zaal pas om  zes uur openging was de organisatie al volop bezig om de zaal een leuke uitstraling te geven. Slingers spandoek en versierde tafels en het kon losgaan.

En dat ging het!

Na weer een zinderende warming-up van het inmiddels vermaarde duo Tim en Maarten begonnen de wedstrijden.

Ondanks dat er vooraf gezegd werd dat Sint niet kwam waren 2 pieten toch ontsnapt aan de grip van Sint en het bleek dat de pieten zelf ook wel een shuttletje konden slaan. (Hadden natuurlijk goed geoefend met AirBadminton in Spanje)
Ging alles dan goed? Op één incident na, er bleek een jutezak van een van de pieten te zijn ontvreemd. Piet er achteraan en ja hoor het probleem loste zich snel op en de zak was snel terug. Dit vonden enkele jeugdspelers aanleiding om de dief uit de zaal te zetten. Met veel overmacht werd deze opgepakt en uit de zaal verwijderd.

De partijtjes verliepen leuk, spannend en waar er gespeeld  werd kregen de kinderen pepernoten.
Het viel ons op dat er een meisje was dat een beetje aan het tijdrekken was. Was het tactiek of toch een mindere conditie?
Aan het eind werd nog gezellig wat gedronken en genoten van de cake van Jasmijn. Zij was dit jaar de bakker en dat mag ze volgens vele volgend jaar weer doen. De cake was verrukkelijk. Jasmijn. Bedankt!

De jeugd ging naar huis met een zak vol pepernoten en wat wij hoorden moeten we vaker een toernooi organiseren.

Ik wil graag iedereen die een helpende hand heeft gehad aan dit toernooi danken.

Ton Raijmakers