Seizoen 2022-2023, de eerste wedstrijd: fingers crossed

18 september 2022

Na de promotie van vorig seizoen, gaan we nu van start in de vierde divisie. En dat die start niet als vanzelf ging, dat bleek wel tijdens de voorbereidingen. Naast dat ikzelf nog niet volledig kan spelen, na december vorig jaar, raakte Jeffrey geblesseerd aan zijn knie. Even afwachten hoe ernstig deze blessure is, maar voor de zekerheid roepen we wel de hulp in van onze welkom-terug-heer: David! Om het nog wat spannender te maken, raakt ook hij de woensdag voor de wedstrijd geblesseerd en is het even de vraag met wie we het seizoen gaan starten.

En zo wordt het zaterdagochtend. We ontvangen onze buren: het eerste team van Amptmeijer Badminton 80 (Wezep). Na wat inspelen gaan we zoals gebruikelijk van start met de dubbels. Vanja en Willemijn nemen het op tegen Vera en Eline. De dames starten gewaagd aan elkaar; ze blijven in de eerste helft dicht bij elkaar (9-11). De kleine foutjes gaan er aan onze kant wat meer uit -ja, het blijft weer even inkomen- en er wordt meer de aanval gezocht bij de service. Dit hoeft een doeltreffend effect. Met 21-16 gaat de eerste set naar Ons Eerste. De tweede set gaat verder, zoals ze de eerste geëindigd zijn. Met effectief spel naar 11-4 en 21-12.
Luuk en Jeffrey (ja, gelukkig de blessure lijkt mee te vallen: hij speelt vandaag zelf) nemen het op tegen Cornel en Justin. Ook de heren blijven in de eerste helft dicht bij elkaar (11-10). Wat er precies gebeurd durf ik niet te zeggen, maar de heren uit Wezep krijgen meer grip op het spel en stormen door naar het einde van de eerste set (13-21). Dat weerhoudt onze heren er uiteraard niet van om de tweede set met frisse moed te beginnen. Ze beginnen met een aardige voorsprong (11-8), maar Justin en Cornel lopen weer in. Met hun spel, aanvallend en strak langs de lijn, weten ze Luuk en Jeffrey weer bij te halen. En helaas voor ons, ook voorbij te gaan. Met 16-21 gaat de herendubbel naar hen.

1-1, op naar de enkels.

Vanja speelt de eerste dames enkel en neemt het op tegen Vera. Ze weet haar tegenstandster in de eerste helft regelmatig op het verkeerde been te zetten en loopt hierdoor behoorlijk uit (11-6). Vera gaat steeds beter lopen en weet de voorsprong in te halen. Bij 17-16 knapt er een snaar in Vanja haar racket. Ojee, een tweede racket speelt meestal niet zo lekker als het eerste. Om dit als reden aan te geven is misschien niet helemaal eerlijk, maar het heeft in ieder geval niet mee geholpen. De eerste set gaat met 19-21 naar onze buren. De tweede set begint weer voortvarend (11-3), maar bij de 15 punten begint er iets te knagen.. Niet nadenken Vanja, blijven spelen! Vera weet steeds net wat meer punten te pakken, dan Vanja doet en loopt snel in. Het wordt spannend in de verlenging, waarvan we eigenlijk gehoopt hadden dat die er niet zou komen (20-22).
Rik speelt de tweede herenenkel -om Jeffrey’s knie nog een beetje rust te gunnen- tegen Cornel. Hij heeft even een paar punten nodig om in het spel te komen, maar bij rust ligt eigenlijk alles nog open (9-11). De heren laten een mooi en aanvallend spel zien, waarbij Cornel net wat slagvaster is dan Rik. Met 15-21 gaat de eerste set naar hem. In de tweede set begint Cornel met een kleine voorsprong, die na zeven punten weer ingehaald wordt. De heren blijven dicht bij elkaar (11-9), maar Rik gaat steeds scherper spelen. De rally’s worden langer en er wordt meer rondgespeeld. Met 21-15 in de tweede set, gaat er nog een derde volgen. Deze laatste set gaat echter veel te snel voorbij. Veel shuttles gaan net uit en de energie is op. Deze herenenkel gaat naar Amptmeijer (7-21).

Willemijn is inmiddels al begonnen aan de tweede damesenkel en staat tegenover Eline op het veld. Beide dames zijn erg aan elkaar gewaagd en laten de ander niet weglopen (11-10). Aan inzet ontbreekt het zeker niet, want zoals we eerder hebben gezien duikt Willemijn ook naar een drop om de shuttle toch nog over het net te krijgen. Helaas, mag het in de eerste set niet baten. Met 16-21 gaat de eerste set naar Eline. De pech lijkt ook hier toe te slaan: bij 7-5 slaat ook Willemijn de bespanning van haar racket stuk. Of het een tactische zet is moet nog blijken, maar ze speelt met mijn racket verder. Er volgt een heel rappe tweede set: 11-7 wordt heel snel 21-11. Ook hier volgt een derde set om het punt toe te kunnen delen. Eline begint met een kleine voorsprong; met 8-11 wordt van kant gewisseld. Vanaf de veertien punten gaat het weer gelijk op en echt alles wordt gegeven in deze laatste punten. Met 21-18 gaat dit punt naar Zwolle.
Luuk neemt zijn tijd om goed warm te slaan en gaat vervolgens van start tegen Justin, in de eerste herenenkel. Het wordt een partij waarin heel veel rondgespeeld wordt. Lange rally’s, met de nodige versnellingen en vertragingen. Zo wordt het 11-8 en 21-14. De tweede set wordt niet heel anders gespeeld; rondspelen in de lengte en breedte van het veld. Effectief: 11-7 wordt 21-11.

3-3: het komt weer aan op de mixen.

De gemengde dubbels worden tegelijkertijd gespeeld. Vanja en Jeffrey spelen de eerste mix tegen Justin en Vera. Ik heb hier niet veel van gezien, maar zoals zij zelf aangaven: het ging gewoon goed. Ze hebben goed druk kunnen leggen en de partij in twee sets binnen gehaald (21-14 en 21-18).
Luuk en Miranda spelen de tweede gemengd dubbel en staan tegenover Cornel en Eline. Stiekem toch wel een beetje spannend, na ruim 9 maanden weer een wedstrijd spelen. De training ging best weer ok, dus dit moet ook kunnen. Het gaat redelijk gelijk op van start (9-11), maar we missen net de pit in het afmaken om uit te kunnen lopen. De eerste set gaat met 17-21 naar onze tegenstander. In de tweede set weten we het niet echt om te draaien. De aanval is niet voldoende en als we dan ook onze lijnen niet goed in de gaten houden, maken we het onszelf wel erg lastig. Wederom een 17-21 voor Cornel en Eline.

En zo wordt het 4-4.

Stiekem hadden we denk ik op meer gehoopt, maar ik denk dat we ergens ook allemaal blij zijn dat we heel zijn gebleven en dat we toch vier punten hebben behaald. Een start met mogelijkheden!

Dank aan onze trouwe fans en de sjoelende kids langs de baan; een klein feestje om zo te spelen. We kijken uit naar volgende week!