Thuis tegen BC Kiek A:   Een gezellig tafereel!

9 november 2022

Voor het eerst competitie spelen, dat is toch best wel een beetje spannend! Speciaal voor de gelegenheid was het sterrenteam een half uur van te voren al in de zaal aanwezig. De spelregels werden nog even doorgenomen waarna Ton de trainer vol enthousiasme het speelschema voor de openingswedstrijd invulde. Na de formaliteiten was het natuurlijk de hoogste tijd om lekker achter elkaar aan te rennen en een vorm van tikkertje te spelen.

Voor het eerst competitie spelen, dat is toch best wel een beetje spannend! Speciaal voor de gelegenheid was het sterrenteam een half uur van te voren al in de zaal aanwezig. De spelregels werden nog even doorgenomen waarna Ton de trainer vol enthousiasme het speelschema voor de openingswedstrijd invulde. Na de formaliteiten was het natuurlijk de hoogste tijd om lekker achter elkaar aan te rennen en een vorm van tikkertje te spelen.

Het was een gezellige drukte in de hal want niet alleen de mini’s maar ook twee seniorenteams én meerdere jeugdteams van ZBC speelden een thuiswedstrijd.  Overal waar je keek stonden netten opgesteld in de Landstede hal. Het duurde niet lang of de jongens en meiden stonden lekker tegen elkaar te spelen. Dit gaf de ouders de gelegenheid om wat te kletsen en te ontrafelen welke mini bij welke maxi (papa of mama) hoort.

De jongens en meiden uit Raalte liepen rond tienen de zaal binnen, keurig op tijd! Het speelschema werd verder ingevuld waarna de eerste partijen van start gingen. Overigens is het leuk om te vertellen dat onze mega-mini’s alle wedstrijden ‘alleen’ of ‘samen’ spelen. Geheel conform met de hedendaagse LHBTI-normen!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Onze Saar en Micah namen het op tegen Gijs en Luca namens BC Kiek. Het was helaas een beetje een ongelijke strijd, in de eerste set werden slechts vier puntjes gepakt. In de tweede set ging het wel iets beter en werden net geen tien punten binnengesleept. Toch complimenten voor de jonge Micah en jonge Saar want allebei hebben ze toch maar mooi wat punten gemaakt.

Gelijktijdig speelde op de andere baan onze Esmee en Castilla tegen Collin en Simeon. Onze meiden speelden in de eerste set fantastisch tegen de jongens uit Raalte, de meiden gaven slechts vijf puntjes weg! In de tweede set werd badminton van het hoogste niveau gespeeld. Hele leuke lange rally's met heel veel gezelligheid. De jongens verloren de set nipt maar namen wel de felicitaties met een stralende gezichten in ontvangst!  21-05, 21-16

Na de eerste dubbelpartijen werden de enkelpartijen gespeeld. Onze Nathan nam het op tegen Gijs. Al snel kwam Nathan met 7-1 voor maar diep in de eerste set had Gijs hem ingehaald en stond het 15-17 voor Gijs! Het werd reuze spannend en bij 19-19 maakte Nathan twee mooie punten op rij en ging de set toch nog naar Nathan. In de tweede set was het verzet van Gijs gebroken, zou dat komen doordat Ton na de set Nathan een tactische aanwijzing had ingefluisterd? Hoe dan ook het punt ging naar Zwolle.

In de tweede enkel nam onze Sven het op tegen Luca. Het eerste gedeelte van de set ging gelijk op, dan stond Sven even voor en den was het weer Luca die voor stond. Helaas voor Sven was het uiteindelijk toch Luca die een gaatje wist te slaan. Dit beeld zette zich door in de tweede set, Sven liep goed en vocht voor elk puntje maar uiteindelijk was Luca hem toch de baas. Maar het was hoe dan ook een mooie wedstrijd 15-21, 13-21.

Onze Micah nam het in de derde partij op tegen Collin. Het leek wel op David tegen Goliath want Micah was zeker een kop kleiner. Wie niet groot is moet snel zijn, als road runner rende Micah achter de shuttles aan. Of de shuttle nu in of uit ging dat maakte niet uit, in principe werd alles teruggeslagen. De eerste set ging knap met 21-15 naar David of moet ik Micah zegen!? Ook in de tweede set hield Micah stand 21-13. Als tellende ouder was het een intensieve pot, na elk punt stond ik als een verkeersregelaar aan te geven wie vanuit welk vak moest gaan serveren! Dat lijnenspel is bij tafeltennis toch een stuk eenvoudiger.

In de vierde enkel nam onze Callista het op tegen Simeon. Onze dame moest in het eerste setje nog duidelijk even warmdraaien 8-21. In het tweede setje wist Callista toch maar mooi even het vuur aan de schenen te leggen bij Simeon. Ze pakte geen 8 maar 16 punten, als het was aangekomen op een derde setje dan had ze zeker 24 punten gescoord!

Bij een 3-3 tussenstand namen onze Nathan en Saar het op tegen Gijs en Simeon. Helaas het kan niet altijd mee zitten, in de eerste set waren Gijs en Simeon duidelijk een maatje te groot 12-21. Maar in de tweede set namen Saar en Nathan brutaal een 3-0 voorsprong en bleef het tot 9-9 gelijk opgaan. Een stuntje zat er jammer genoeg niet in maar Nathan en ook Saar maakte wel een paar hele mooie punten 13-21!

In de laatste pot was het aan onze  Sven en Esmee om de stand gelijk te trekken tegen Luca en Collin. Al waren ze op het moment van spelen nog niet helemaal op de hoogte van de tussenstand in de wedstrijd. In de eerste set ging het lang gelijk op maar uiteindelijk sleepten Sven en Esmee de set binnen 21-17! Gesterkt door de winst in de eerste gingen Sven en Esmee er in de tweede set weer vol enthousiasme tegen aan. Even later prijkte er 21-14 op het scorebord, keurig gedaan!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zo speelden de mega-mini’s in hun eerste competitiewedstrijd met 4-4 gelijk tegen de toppers uit Raalte. Het was een geslaagde zaterdag ochtend. Op naar de volgende wedstrijd vrijdag 18 november de derby tegen de blauwvingers!

ZBC Mini’sBC Kiek a
Enkel 1NathanGijs21-19, 21-101-0
Enkel 2SvenLuca15-21, 13-210-1
Enkel 3MicahCollin21-15, 21-131-0
Enkel 4CallistaSimeon08-21, 16-210-1
Dubbel 1Saar & MicahGijs & Luca04-21, 09-210-1
Dubbel 2Esmee & CastillaCollin & Simeon21-05, 21-161-0
Dubbel 3Nathan & SaarGijs & Simeon12-21, 13-210-1
Dubbel 4Sven & EsmeeLuca & Collin21-17, 21-141-0
    4-4

De mega-mini’s zijn gesponsord door: