Trainen bij ZBC

19 oktober 2020

Meer dan alleen badminton (mijn persoonlijke ervaring)

Elke maandagavond is het weer zo ver. Van 19:30 tot 20:30 staat de wekelijkse badmintontraining op het programma. Onder leiding van niemand meer dan Bert Katuin (trainer en zelf badmintonspeler) is het elke week weer een feest om te mogen spelen. Iedereen die zegt dat badminton maar een campingsport is, zal voor straf eens aan de 3 oefenavonden van ZBC moeten meedoen om het tegendeel te bewijzen. Bij badminton draait het om samenwerking, souplesse, hard werken, maar vooral om lol hebben. Je weet maar nooit waar de shuttle terecht komt en een punt is dan zo gemaakt. Wie denkt dat het simpel een shuttle over een net slaan is, vergist zich dan goed.

Ook ik ben zo begonnen bij ZBC. Na vroeger op de camping veel gebadmintond te hebben, was ik benieuwd of er meer was dan dat. Op een van de eerste oefenavonden werd er al door een van de medespelers verteld dat dit wel even anders gaat zijn dan het badminton op de camping. En gelijk hadden ze. Een training bij ZBC gaat om het leren van verschillende technieken. Denk hierbij aan de slagen met het racket, alsook de vormen van overspelen en het netspel. Niets is dan leuker als je dan ook een trainer hebt die er met passie over verteld en je daarin begeleidt. Mijn complimenten gaan dan ook naar Bert toe. Een man met een warme persoonlijkheid en een hart van goud, staat hij altijd paraat om mij en de medespelers te helpen. En denk maar niet dat hij het je makkelijk maakt. Bij Bert is het zweten en ploeteren, maar dat geeft juist een kick. Het gebeurt niet vaak dat ik mij na een training niet voldaan voel.

Coen van Kaam

Helaas maakt de huidige corona-situatie het er niet makkelijk op. Vanaf heden mogen er alleen nog maar enkelspellen gespeeld worden om de 1,5 meter in acht te houden. Het is mooi om te zien hoe ZBC er alles aan doet om de trainingen door te kunnen laten gaan. Want een avond niet gebadmintond, is een avond niet geleefd. Hoe dan ook hoop ik, als de situatie zich verbetert, dat er zich nieuwsgierigen aanmelden na het lezen van dit artikel. Jullie zijn van harte welkom bij ZBC.