Update binnen sporten

12 mei 2021

Vanuit het bestuur een update naar aanleiding van het laatste nieuws.

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval is wordt de pauzeknop ingedrukt. De tweede stap wordt dan uitgesteld.

Belangrijk blijft dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden. Ook voor de mensen die al gevaccineerd zijn geldt:  handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren zodra dit kan.

Verder zijn we in afwachting wat de gemeentelijke regels zullen zijn en wanneer we binnen mogen sporten. Het is niet zo dat wanneer de overheid zegt dat we binnen mogen sporten dat dit dan ook gelijk in gaat. We hopen op een snelle response van de gemeente.

Wat houdt dat nu in voor ons badmintonners?

Binnensportlocaties  zoals sportscholen en zwembaden gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen per baan en een trainer op 1,5 meter afstand gesport.

Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht.

Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten/training geven.