BC Wezep ’80 thuis: Op herhaling!

5 december 2023

Ruim voor tienen arriveerden de toppers uit Wezep, het team bestond uit Joe, Stijn en Vinn. Namens de megamini’s stonden Sam, Zoë en Micah klaar om te spelen. Onze Loes was helaas ziek, maar het toeval wilde dat ze voor deze wedstrijd was uitgeroosterd, een geluk bij een ongeluk! Veel tijd om gezellig te kletsen met de begeleiding uit Wezep was er niet, want de teams stonden te popelen om te beginnen. Zaterdag 2 december, tien uur, de hoogste tijd om van start te gaan!!

Het wedstrijdformulier gaf aan dat Sam en Joe het in de eerste enkel tegen elkaar moesten opnemen. In de eerste set liep het niet zo lekker en werd met 7-15 verloren, Sam moest er nog een beetje in komen. In de tweede set herpakte Sam zich mooi en wist hij zelfs de set te winnen met 15-12. Helaas voor de megamini’s wist Joe de derde set weer naar zich toe te trekken. Jammer Sam, maar het was wel een mooie pot, goede rallies hoor!

Ook de eerste dubbel mondde uit in een driesetter. In de eerste set waren Zoë en Micah heel dicht bij setwinst, op 15-14 hadden ze zelfs een setpunt! Maar Stijn en Vinn hadden het laatste woord en pakten drie punten op rij en wonnen de set met 15-17. In de tweede set maakten Micah en Zoë net even wat minder foutjes dan de jongens, het werd 15-11 en de derde set kon beginnen! Helaas voor de megamini’s werd de laatste set met 11-15 verloren. Oeps, 0-2 voor Wezep, komt dit wel goed!?

In de enkel tegen Stijn gaf Micah het goede voorbeeld, de jongens speelden leuke lange rallies waarbij Micah net even wat vaker de gaatjes in het veld kon vinden. Natuurlijk waren er ook genoeg rallies hoog door het midden, niets is immers leuker dan om beurten de shuttle zo hard mogelijk naar toe te slaan! Micah won de partij met 15-9 en 15-10 en bracht de spanning weer terug. Lekker gespeeld Micah!

De dubbel van Zoë en Sam tegen Joe en Vinn was misschien wel de mooiste pot van de ochtend. Beide teams gingen tot het uiterste en streden om elke shuttle en de spanning was om te snijden. De eerste set was heel ‘close’ maar 13-15 was niet genoeg om te winnen. In de tweede en derde set gaven Zoë en Sam extra gas en wonnen de tweede en derde set met 15-12 en 15-13. Heel goed, nooit opgeven, prachtig teruggekomen!

Het stond 2-2 toen Zoë het opnam tegen Vinn. Van zenuwen had Zoë geen last, in tegendeel ze vloog als een raket uit de startblokken en nam snel het heft in handen. Zoë had er duidelijk zin in en won overtuigend met tweemaal 15-7. Zo zorgde ze voor een 3-2 tussenstand in het voordeel van de megamini’s! Weer lekker gespeeld Zoë, probeer je racket ook tijdens de rally hoog te houden! Dat geldt trouwens voor iedereen!

Zoë kon lekker toekijken en moedigde Sam en Micah aan tijdens de laatste partij van de ochtend. Het was nodig ook, want Sam en Micah hadden het erg moeilijk tegen Stijn en Joe. De linkshandige Stijn wist geregeld Sam en Micah mooi uiteen te spelen. Het kwartje (de wedstrijd) had alle kanten kunnen opvallen, maar uiteindelijk viel het kwartje richting de megamini’s! Goed gestreden Micah en Sam. Toch nog gewonnen (na een achterstand) met 4-2 én wat was het spannend vandaag!!

Na alweer een overwinning hebben de mega-mini’s nu twee weken rust, zaterdag 16 december spelen Sam, Zoë en Loes om 10:00 uur, thuis tegen BC Twenterand!