De eerste return-wedstrijd: woensdagavond in Wezep.

13 december 2022

Voor het eerst maar een klein beetje carpoolend op weg naar Wezep. De mannen rijden allebei zelf en de dames stappen in één auto. Ja, we moeten toch een beetje aan het milieu denken. Wezep is de wereld niet uit, dus na een kwartiertje komen we aan in de Kamphal en hebben we ruim tijd voor een warming-up. Onder begeleiding van vrolijke muziek en huppelende Pieten door de zaal, worden we welkom geheten door Amptmeijer Badminton 80, team 1. Om het nog feestelijker te maken: we zingen nog een “lang-zal-ze-leven” voor Willemijn voor we een paar shuttles pakken en de baan op gaan.

Cornel en Justin spelen tegen Luuk en Jeffrey. De herendubbel begint met traag spel en veel fouten van de tegenstanders. Onze heren kunnen goed in aanvalspositie blijven en pakken op deze manier de eerste set met 15-21. Een mooi begin! In de tweede set gaat er teveel omhoog, waardoor Cornel en Justin in de aanval gaan en deze set naar zich toetrekken (21-12). Er volgt een spannende derde set. Onze heren spelen agressiever en blijven de aanval opzoeken. Niet alleen met een smash (-serie), maar ook met drops vanuit het lage achterveld. De eerste helft gaat het gelijk op (11-10) en ook de tweede helft blijven de heren bij elkaar. Als er dan een paar kleine foutjes worden gemaakt loopt Amptmeijer iets uit. Deze voorsprong geven ze niet meer uit handen en als de laatste shuttle dan aan onze zijde op de lijn valt is deze wedstrijd bepaald. Met 21-17 is het eerste punt voor het thuis-spelende team.
Vanja en Miranda nemen het op tegen Vera en Eline. Ondanks de fantastische dubbels die ze zondag op het RSK hebben gespeeld, komt er vandaag echt niets van terecht. Geen dubbel om over naar huis te schrijven; een hutje-prutje partij. Onze dames komen niet in het spel, hebben veel last van netrandjes door een wel heel strakgespannen net en pakken weinig tot geen aanval. Met 21-13 en 21-16 gaat ook dit punt naar Wezep.

0-2 na de dubbels: deze score is nieuw. Laten we hopen dat het beter wordt!

Nog warm na de dubbel, kan Vanja gelijk door voor de eerste damesenkel tegen Vera. De dames zijn aan elkaar gewaagd en gaan gelijk op van start (10-11). In de tweede helft begint Vanja tactischer te spelen en krijgt ze de shuttle beter op de plaats waar ze die bedoeld heeft. Met goed kijken en rondspelen trekt ze de eerste set met 14-21 naar zich toe. In de tweede set gaat onze dame tactisch sterk verder. De voorsprong van 5-11 weet ze foutloos om te zetten in 5-21. Heel sterk Vanja, het eerste punt is binnen!
Luuk speelt de eerste herenenkel tegen Justin. Je kunt zien dat Luuk nog veel meters in de benen heeft na zondag. (Volgende keer geen 10 partijen meer spelen, zo midden in het competitieseizoen..) Hij is wat trager dan normaal, haalt wat meer trucjes uit om de shuttle toch in het spel te houden. Maar helaas zijn ze te ruim en straft Justin dat genadeloos af. De tegenstander is simpelweg scherper; in het doorzien van Luuk zijn slagen en het plaatsen van de shuttle. Met 21-10 en 21-9 gaat het derde punt naar Amptmeijer Badminton 80 -1.
Tijd voor Willemijn om de baan op te gaan voor de tweede enkel en het op te nemen tegen Eline. Ze weet de druk goed in het achterveld te leggen en gaat mooi van start (4-11). Het spel verandert in de tweede helft, naar een vlakker spel, wat in het nadeel van Willemijn werkt. Eline weet bij 13 punten gelijk te komen. Gelukkig ziet onze dame op tijd waar het probleem ligt en kan ze het spel weer ombuigen naar een spel dat haar goed ligt. Met druk leggen en variatie pakt ze de voorsprong terug en wint ze de eerste set (18-21). Ook de tweede set wordt tactisch goed gespeeld en de diepte van het veld wordt optimaal benut. De 8-11 voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven en als Eline op 16-20 achter de achterlijn serveert is ook de tweede set voor Willemijn (16-21). Puntje erbij!
Ook Jeffrey is inmiddels begonnen aan de tweede herenenkel tegen Cornel. Hij start de enkel een beetje aftastend, om zo zijn tactiek te kunnen bepalen. Cornel begint daardoor met een goede voorsprong (11-4). Jeffrey zou Jeffrey niet zijn als hij inmiddels zijn tactiek niet bepaald had en in de tegenaanval gaat. Bij de 14 punten heeft hij de voorsprong van zijn tegenstander weggewerkt. Onze heer maakt goed gebruik van het hele veld, laat zich niet verrassen door de harde en gemakkelijke backhand clear van Cornel en pakt de aanval daar waar het kan. Er volgen een paar kleine foutjes op rij; kan hij nog een keer inlopen? Een paar spannende laatste punten volgen en maken zo 21-19. De tweede set gaat anders van start. Jeffrey is scherp en speelt de shuttle gevarieerd rond. Hij komt op een ruime voorsprong 3-11. Als Cornel bij 16 punten duidelijk laat blijken geen energie meer te willen stoppen in deze set, is het helemaal snel gebeurd. Met 4-21 gaat deze set naar Jeffrey en moet er een derde set gespeeld worden. De heren gaan aan elkaar gewaagd van start (10-11). Jeffrey blijft mooi gevarieerd spelen en pakt de aanval de ene keer met een rustig cross-dropje en de andere keer met een smash-serie. Hij behoudt het overzicht en speelt heel beheerst de derde set uit. Met 10-21 speelt ook hij een foutloze tweede helft en haalt hij het derde punt voor ZBC binnen.

3-3 na de dubbels: een mooie come-back.

De gemengd dubbels worden wederom tegelijkertijd gespeeld. Willemijn en Jeffrey nemen het op tegen Vera en Justin. Ik heb er niet veel van gezien en moest het dus doen met de feedback van de kant. “Hmm, wat moeten we hier nou van zeggen?” De tweede set ging beter dan de eerste; minder hoge shuttles, meer gebruik van het netspel, maar Justin kreeg nog steeds te veel kansen. Jammer dat ons duo net iets te kort kwam in de eerste gemengd dubbel (21-17 en 21-17).
Luuk en Miranda nemen het op tegen Cornel en Eline. Kijken of ik deze partij net zo goed kan samenvatten: “supermooi herpakt met nieuwe inzichten die ze hebben opgedaan tijdens het RSK afgelopen weekend!” De eerste set zitten ze net niet lekker in het spel en pakken Cornel en Eline de set met 21-17. Niet slecht, maar ook niet goed genoeg. En dus verandert ons duo van tactiek en dat werpt zijn vruchten af. Met 15-21 pakken ze de tweede set en moet Luuk zijn kiezen nog even op elkaar zetten voor een derde set. Sorry Luuk, nog even volhouden! En dat dit lukt blijkt vrij snel. Ze zitten goed in het spel en kunnen de gaten bij de tegenstander goed vinden en benutten. Met tactisch spel, concentratie en aanval daar waar het kan, winnen ze overtuigend met 11-21 de derde set.

En zo wordt het 4-4: een zelfde uitslag, maar met andere gewonnen wedstrijden.

We hebben optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare tijd, pakken onze spullen en kunnen nog net even douchen. Gelukkig blijkt de waarschuwing voor de beheerder vanavond onterecht. We drinken nog een drankje en toasten op het gelijkspel. Op deze doordeweekse avond maken we het niet heel laat, want we mogen er morgen allemaal weer op tijd uit. En dus vertrekken we weer in drie auto’s naar Zwolle en Olst. De één kruipt snel een bed in en de ander maakt nog een lekkere pizza. Ach ja, verschil moet er zijn. Fijne avond en tot volgende week, dan weer gewoon op zaterdagochtend.