Deel 2 van de 3, in onze laatste week

17 februari 2023

En zo spelen we de één na laatste wedstrijd van dit seizoen op onze trainingsavond (woensdag) in onze eigen hal. Met ons eigen publiek en met onze troef Willemijn, moet dit wel een succesvolle avond worden. Toch? Uit in Enschede werd het 5-3 (verlies), met best overtuigende cijfers. Nou ja: nieuwe avond, nieuwe kansen! We verwelkomen onze tegenstanders, even goed warmspelen en dat kunnen we van start.

Vanavond mogen Luuk en Jeffrey het opnemen tegen Thomas en Dennis in de herendubbel. Ik heb niet veel van deze partij gezien, maar de uitslag laat zien dat het er spannend aan toe is gegaan. De eerste set gaat met 19-21 naar onze tegenstanders. Ook de tweede set eindigt met slechts twee punten verschil en wel in de verlenging; met 20-22 gaat het eerste punt naar DIOK.
Vanja en Miranda mogen net zoals op 7 oktober tegen Annelien en Lisa de baan op voor de damesdubbel. Gelijk er bovenop, zoals vaker en favoriet, weten ze een voorsprong te veroveren (11-5). In de tweede helft zakken ze een beetje in, maar blijven scherp genoeg om de eerste set te pakken (21-15). In de tweede set is de scherpte nog niet helemaal terug (11-8), maar daar gebruiken ze de tweede helft voor (21-13). En daar is dus het eerste punt voor Ons Eerste.

1-1 na de dubbels: gelijk op van start.

Tijd voor de enkels. Luuk gaat de baan op en neemt Thomas mee voor de eerste herenenkel. Kijken of hem dit beter afgaat dan een enkeltje tegen Parham. Hij heeft zijn enkel van vorige week goed geanalyseerd en weet betere keuzes te maken, maar in de eerste set weet hij het spel nog niet echt zelf te sturen. Met 14-21 gaat de set naar Thomas. In de tweede set weet onze heer een grote achterstand in te lopen en bij de 17 komt het zelfs weer gelijk. Bij de laatste paar punten is de spanning voelbaar, maar met 19-21 komt hij net te kort voor een derde set. Jammer!
Willemijn mag gaan beginnen met de eerste damesenkel en neemt het op tegen Lisa. Ze is even aan het zoeken naar effectief spel tegen deze tegenstandster. Op haar eigen service weet ze goed in te lopen en vanaf de 6 punten gaat het gelijk op (9-11). De drops vallen goed en het tempo en de druk liggen hoog. Ze weet haar achterstand heel mooi om te zetten in een voorsprong. En zo is de eerste set met 21-15 voor onze dame. De tweede set gaat gelijk op van start (9-11). Er ontstaat in de tweede helft een grote achterstand, maar met een behoorlijke wilskracht weet Willemijn weer terug te komen en er een verlenging uit te halen. Helaas komt ze daar net iets te kort (20-22) en moet er een derde set gespeeld worden om het punt te kunnen toedelen. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het zeker niet; ook een duik naar de shuttle wordt niet vermeden om hem toch nog over het net te kunnen krijgen. Maar de derde set duurt iets te lang en als de shuttle dan een paar keer in de tramrails valt wordt het verschil te groot. Met 15-21 behaalt DIOK haar derde punt op deze avond.
Aan Jeffrey de eer voor de tweede herenenkel tegen Dennis. Hij begint met een wel heel ruime voorsprong (11-2) en zet deze onwijze power-partij voort tot 21-9. De tweede set komt Dennis beter in zijn spel en gaat het redelijk gelijk op. Wie zal er aan het langste eind trekken? Vol overgave weet Jeffrey iets uit te lopen. En ja, hij kan het volhouden: 21-17. Hoppa, het tweede punt is binnen.
Vervolgens de beurt aan Vanja voor de tweede damesenkel tegen Annelien. In de eerste set is het de aandacht vooral vasthouden en scherp blijven op het net en in de tweede set gaat het vooral om rustig en beheerst rondspelen. Geloof het of niet, maar deze dames spelen op de punt precies hetzelfde als tijdens de uitwedstrijd: met 2x 12 punten tegen gaat deze partij naar ZBC.

3-3: nog altijd gelijk op, maar beter dan in Enschede.

Jeffrey en Willemijn spelen de eerste gemengd dubbel tegen Dennis en Lisa. Een mix waarin ze inzetten op een goede aanval en dat is in dit geval niet perse een smash. Een dropje werkt soms veel effectiever. Met 21-16 pakken ze op deze manier de eerste set. In de tweede set wordt het spannender, maar weten ze elkaar goed scherp te houden. Wederom in de verlening, maar met 22-20 is het aan ons eerste duo om het punt naar zich toe te trekken.
Luuk en Miranda nemen het op tegen Thomas en Annelien. Beide koppels laten, zoals de uitslagen ook tonen, een ware strijd zien. Met 22-20 gaat de eerste set naar ZBC, maar in de tweede set is het aan DIOK die in de verlenging de twee punten voorsprong pakt (21-23). Het komt dus op een derde set aan. Concentratie, scherp blijven spelen en doorgaan is het motto. En dat motto werkt goed. Ook ons tweede duo laat zien dat ze mixen kunnen winnen: met 21-18 pakken zij het vijfde punt vanavond en is daar de overwinning voor Ons Eerste.

5-3: winst na mooie en spannende partijen!

Voor een woensdagavond is het toch best laat geworden. Zeker als je bedenkt dat onze tegenstanders nog naar Enschede terug moeten. Zij besluiten dan ook om niet te blijven voor een drankje, maar na het douchen terug naar huis te rijden. Wij sluiten de avond met elkaar en onze supporters af in de kantine, om vervolgens onze warme bedjes op te gaan zoeken. Nog twee dagen rust en dan is daar al weer onze laatste wedstrijd van dit seizoen; zaterdagmiddag in Groningen.