Een korte terugblik en dan gauw vooruit

8 oktober 2023

Het verslag van de vorige wedstrijd werd toch gemist, dus hierbij nog even een korte terugblik naar ons uitstapje naar Hoogeveen vorige week zaterdag. Beide dubbels liepen niet zoals we de vorige wedstrijden hebben laten zien. Jeffrey en Jaspreet kwamen na een ruime achterstand heel goed terug, maar moesten het in de derde set toch afleggen tegen Tim en Stefhan. Iets te veel foutjes en een aanval die niet door de verdediging van Smash kon breken. Vanja en Miranda brachten het er niet echt beter van af tegen Anouk en Demi. Ondanks dat ze de tweede set veel beter van start gingen, ging het punt met twee sets toch naar de thuisploeg.

Met een 2-0 achterstand de enkels in; nog 6 partijen te spelen, dus nog alle kansen. Inge speelt een fantastische eerste damesenkel tegen Anouk. Die ze in onze ogen gewoon gewonnen had. De tegenstander zag dat anders en dwong het overspelen van het gemaakte matchpoint af. Dat leverde een andere uitslag op. Jammer, want beide dames hebben mooi spel laten zien. Luuk laat op het veld ernaast net zo’n spannende pot zien en speelt de eerste herenenkel tegen Stefhan. In de eerste set veel netspel, wat hem de voorsprong oplevert. In de tweede set gaat het meer om rust bewaren en het spel opbouwen. Een goede les voor de derde set: daar weet hij zijn kansen en het eerste punt voor Ons Eerste wel te pakken. Jeffrey speelt de tweede herenenkel tegen Tim. Een lange heer, die graag vlak en snel spel speelt. De eerste set gaat gewoon te snel voorbij en naar de tegenstander. In de tweede set laat Jeffrey ander spel zien, maar het is niet voldoende om de set naar zijn hand te zetten. Nog een puntje voor Smash. Vanja neemt het in de tweede damesenkel op tegen Verena. Het spel zelf is mooi, maar wat kost het een moeite om de shuttle met de service goed in het spel te brengen. De eerste set weet ze net op tijd goed af te sluiten. Hoe anders is de tweede set, waarin ze overduidelijk de sterkste speelster is.
4-2; het komt op de mixen aan! Jaspreet en Miranda spelen tegen Demi en Tim, het eerste gemengd dubbel. Vraag me niet hoe, maar wat een verschil in uitslagen. De eerste set wordt ruimschoots gewonnen door ons duo, maar in de tweede zijn ze er echt niet bij. De derde moet het gaan bepalen; een close call, maar niet naar onze kant.. Luuk en Inge doen het beter in de tweede gemengd dubbel tegen Stefhan en Verena. Steady in twee sets pakken ze overtuigend nog een puntje extra mee.

5-3: niet de uitslag die we gehoopt (en verdiend) hadden, maar we moeten het er mee doen.

Moet ik nog iets schrijven over een happy birthday, rijstkoker en leuke terugreis? Of nee, ik zei korte terugblik he?!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En zo komen we aan bij de wedstrijd van vandaag. Vastbesloten om vandaag wel winstpunten te pakken verschijnen we in de hal. Helaas, helaas, moeten we het zonder Vanja doen vandaag, die zich maandag bij de training blesseerde. Snel herstellen Vanja! We verwelkomen onze tegenstanders uit Grouw en maken ons klaar om te beginnen.

Jeffrey en Jaspreet starten met de herendubbel tegen Marco en Stefan. Onze heren zijn nog een beetje koud en starten langzaam op. Het zijn korte rally’s, maar de kansen worden goed benut. De eerste set gaat eigenlijk vooral heel snel voorbij (21-13). In de tweede komen de heren nog meer op dreef: korte rally’s en vooral blijven aanvallen. Het werkt prima. De tweede set wordt met 21-10 gewonnen. Het eerste punt is binnen.
   Inge en Miranda spelen hun eerste damesdubbel dit seizoen tegen Janny en Marloes. Kunnen ze het nog? Ook zij zijn een beetje traag van start, maar herstellen zich snel en pakken zo’n drie punten voorsprong die ze niet meer uit handen geven (21-18). In de tweede set zitten ze meer in hun bekende spel (het was dan misschien een beetje weggezakt, maar ze zijn het niet kwijt hoor) en zetten een voorsprong van 11-3 op het bord. Ze raken de focus een beetje kwijt wanneer er van shuttle gewisseld wordt; dit kost een paar punten. Maar ook hier herstellen ze zich vrij snel en stomen door naar het slot. Met 21-14 is ook het tweede punt voor ZBC.

2-0 na de dubbels: zo zien we het liever.

Luuk en Marco gaan het veld op voor de eerste herenenkel. Het is wel heel erg vandaag, maar ook Luuk start véééél te vraag (En zo gaat er voorlopig een streep door een extra trainingsdag in Raalte). Kom op, snelheid in die benen en gaan! De eerste set weet Marco te voorkomen dat Luuk zijn eigen spel kan spelen. Toch voorkomt het de eerste zege net niet (21-19). In de tweede set komt onze heer meer in zijn eigen spel: hij pakt de aanval wanneer het kan, bouwt de rally’s beter op en is creatiever in het spel. Met een mooi resultaat: 21-13 en daarmee het derde punt.
   Inge nodigt Janny uit om de eerste damesenkel van vandaag te spelen. Ze begint met een kleine voorsprong (11-8) en houdt deze tot de 17 punten stabiel vast. Zo ziet het spel er trouwens ook uit: stabiel en rustig. Eigenlijk helemaal niet zoals we je kennen Inge. Normaal speel je met meer pit. Dat gebruikt ze dan ook bij de laatste paar punten en ze zet door naar de 21-16. In de tweede set zien we meer van dit spel terug. Ze begint de set op dezelfde wijze, wederom is het 11-8. Maar nu zet onze dame vanaf de 15 punten een versnelling in en sluit ze deze enkel met 21-13. Vierde punt voor ZBC!
   Jeffrey gaat de baan op met Stefan voor de tweede herenenkel. Zijn lobjes zijn aan de korte kant en daar kan Stefan van profiteren. En de snelheid zit ook nog niet helemaal in het spel (Ojee, geen pizza meer voor jou?). Toch is het genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken (21-19). In de tweede set gaat het tempo omhoog en krijgt Jeffrey meer vertrouwen in zijn eigen spel. Het hoeft niet in één keer afgemaakt te worden, opbouwen kan ook heel effectief zijn. En dat werkt. Met 21-18 gaat de tweede set en het vijfde punt naar Ons Eerste.

Miranda komt er niet onderuit vandaag, ze mag met Marloes de baan op voor de tweede damesenkel. Rust en vertrouwen zijn de magische woorden van vandaag. Daar waar dat in de eerste set nog best ok gaat (21-18), is dat in de tweede set ver te zoeken. Pijn leidt af en Marloes weet haar zwakke plek goed te benutten (17-21). Grr, weer een driesetter. De twijfel slaat toe, gaan ze een derde set spelen of moet het hierbij blijven? Advies van Luuk en Inge: blijf heel hè, weet wanneer je moet stoppen. Maar na de belofte van Jaspreet dat hij gaat lopen in de mix, start dan toch de derde set. Miranda start met een kleine achterstand, maar kan steeds binnen de twee punten blijven. Met 9-11 wisselen ze van kant. Even strekken, een gelukskus van Jolein en hop de baan weer op. Bij de 12 punten is het gelijk en kan ze er voorbij. 14-12 wordt 14-13. Marloes komt er nog één keer tussen, maar dan staat er toch echt 21-14 op het bord.

6-0 na de enkels: yes en de mixen moeten nog komen!

Jaspreet en Miranda nemen het op tegen Stefan en Marloes in de eerste gemengd dubbel (toch leuk, twee naamgenoten tegenover elkaar op de baan). Jaspreet hield zijn belofte en Miranda kon er op de juiste momenten tussenkomen. Nice and calm: 21-8 en 21-15.
   Luuk en Inge gingen tegelijk de baan op met Marco en Janny voor de tweede gemengd dubbel. De eerste set ging met volle overtuiging naar ons koppel (21-10). In de tweede set ging het meer gelijk op. Tot de 13 punten dan, daarna zaten Inge en Luuk er scherper op en speelden ze in mooi samenspel door naar de 21-16.

8-0: wat een overwinning!

Tijd voor een douche, schone kleding en een toost op de wedstrijd van vandaag. Na een drankje, snacks en wat frietjes besluiten we dat we de rest van dit feest vanavond bij de WOK verder mogen vieren. Nog even afwachten wat AMOR en BC Go doen dit weekend, maar voorlopig staan we weer bovenaan. De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten: 5 november spelen we weer in Veendam! (En op 28 oktober natuurlijk op ons Peperbustoernooi) Tot dan!