Ehh iets vergeten?

15 december 2023

Het weekend staat al weer voor de deur en ineens dringt het door. Het verslag van vorige week is nog niet geschreven. Voor diegene die niet zo goed van vertrouwen zijn: nee, het lag niet aan de uitslag, maar de afloop heeft er toch wel invloed op gehad. Gelukkig hebben we drie pagina’s aan aantekeningen, dus toch nog even een verslagje voor de volgende wedstrijd gespeeld is.

Met maar liefst 5 auto’s vertrekken we richting Groningen deze (afgelopen) zaterdag. Niet dat we nou zoveel bagage mee hebben, maar we gaan niet met zijn zessen. Team 2 speelt ook bij BC GO vandaag en voor de gezelligheid gaan er ook supporters mee. Daar waar team 2 probeert de goede voorbereiding te saboteren (we beginnen toch om 15 uur vandaag?) en Luuk nog net even moet laten zien dat hij niet altijd langzaam rijdt (en Paul op de valreep inhaalt), komen we allemaal op tijd aan en kunnen de wedstrijden beginnen.

Jeffrey en Jaspreet trappen vandaag af in een herendubbel tegen Jelle en Frederik. En die aftrap gaat voorspoedig en snel. Ze komen op een voorsprong van 2-8 en na twee keer knipperen is dat 4-11 geworden. In het tweede deel sluipen er iets meer foutjes in het spel, maar toch is het nog goed genoeg om er 16-21 van te kunnen maken. In de tweede set gaat het meer gelijk op en blijven de dubbels op een punt om elkaar heen draaien. Nergens kan één van de twee uitlopen en na een 21-19 moet er een derde set gespeeld worden. Deze gaat weer beter van start, voor onze heren dan (8-11). De heren uit Groningen geven zich echter niet zomaar gewonnen en weten er een verlenging uit te halen, maar verder dan de 20 punten komen ze niet. Met 20-22 gaat de derde set en het eerste punt naar Ons Eerste.

Vanja en Miranda hebben ook een lekkere start in de damesdubbel tegen Marieke en Kristborg. De 6-11 voorsprong wordt tactisch en aanvallend omgezet naar een 15-21. Wat er in de tweede set gebeurd is een groot raadsel. Nu staan de dames 11-6 achter en in de tweede helft komt daar amper nog een puntje bij. Met 21-8 gaat de set naar BC GO. Ook hier een derde set. De start gaat moeizaam, maar dan maken onze dames 6 punten op rij en komen weer gelijk. Toch wisselen ze met een achterstand van speelhelft (11-7) en komen onze dames simpelweg niet meer in hun spel. Met 21-13 heeft ook de thuisclub haar eerste punt te pakken.

1-1: zelfde tussenstand als bij de thuiswedstrijd.

Tijd voor de enkels: Jaspreet neemt het in de eerste herenenkel op tegen Frederik. Hij start vol in de aanval, al gaat dat nog niet fantastisch. De 6-1 achterstand wordt toch langzaam ingelopen, door iets tactischer rond te spelen. Bij 7-5 springen de snaren van Jaspreet. Dat racket is gewoon nog niet gewend aan singles. Geen nood, met dit nood-racket moet het ook kunnen. Toch? Nog voor de rust heeft hij de voorsprong te pakken (8-11) en zo stoomt hij door naar de 15-21. In de tweede set wordt het rondspelen gecombineerd met effectief en snel aanvallen. En zo wordt de 5-11 in recordsnelheid 9-21. Daar is het tweede punt voor ZBC.

Inge staat inmiddels ook op de baan en neemt het in de eerste damesenkel op tegen Marieke. Ze speelt eigenlijk om dezelfde wijze als Jaspreet: goed rondspelen en effectief aanvallen als de gelegenheid er is. Bij een 4-11 voorsprong zijn er weinig tips te geven, behalve dan focus houden en gas erop. Kennelijk was dit de gouden tip: Marieke krijgt er nog één puntje bij, maar met 5-21 gaat de eerste set heel overtuigend naar Inge. De tweede set start op dezelfde wijze, met dezelfde stand (4-11) Onze dame blijft het spel heel slim sturen. Marieke krijgt er nog wel een paar punten bij, maar komt niet in de buurt om het spannend te maken. Met 10-21 gaat de tweede set en dus ook het derde punt naar Ons Eerste.

Zoals gebruikelijk is het nu aan Jeffrey om de tweede herenenkel te spelen. Vandaag tegen Jelle. Ook hij maakt een mooie mix tussen aanvallen en gaatjes zoeken; snel spel gecombineerd met vertragende slagen. Eigenlijk precies het spel dat we van Jeffrey gewend zijn. Maar ook een spel dat Jelle graag speelt. Jeffrey start met een mooie voorsprong 6-11. Na een hoop lange rally’s komt het tot 15-20. Door de zenuwen ontstaan er toch een paar foutjes en is het ineens 20-20. Dat waren genoeg punten op rij voor Jelle. De volgende twee zijn voor onze heer: 20-22. In de tweede set weet Jelle het spel meer te sturen. Hij komt met 11-6 voor. Bij 15-8 knapt er echter een van zijn snaren en dat moment pakt Jeffrey aan om zijn focus terug te pakken. Met zijn korte service en het opbouwen van de rally loopt hij behoorlijk in. Het wordt 19-18, 20-18, 20-19. De spanning is te snijden. He, hij stapt af van zijn ritme en serveert hoog naar Jelle. Die laat deze kans niet voorbijgaan en smasht deze service genadeloos af: 21-19. De derde set gaat gelijkwaardig van start en wordt gelijkwaardig vervolgt. De heren zijn goed aan elkaar gewaagd en zetten zo’n spannende pot neer dat de ontknoping ook door de andere teams gevolgd wordt. Geen klifhanger dit keer -niet iedereen kan dat even goed hebben- Met 19-21 wint Jeffrey de derde set en staat het 1-4.

Vanja en Kristborg mogen het in de laatste enkel van vandaag tegen elkaar opnemen. Met vertrouwd spel komt Vanja ook op een voorsprong van 4-11. Ze weet haar tegenstander in het achterveld onder druk te brengen en dit te combineren met een scherpe drop. Op deze manier worden de punten in series achter elkaar gewonnen. Zo zijn de laatste 6 punten op rij voor haar: met 8-21 gaat de eerste set overtuigend naar Vanja. In de tweede set weet ze de rust te behouden en het spel fantastisch voort te zetten. Na 2-11 lijkt Kristborg het even te hebben opgegeven, maar in de tweede helft weet ze iets van motivatie terug te vinden. Helaas, voor haar, helpt haar dat niet naar de overwinning. Met 10-21 gaat deze set naar Vanja en is ook het vijfde punt voor Zwolle.

1-5: een mooie voorsprong (en nog altijd dezelfde cijfers)

Jaspreet en Miranda nemen de eerste gemengd dubbel weer voor hun rekening en staan tegenover Marieke en Frederik op de baan. Ze starten met een kleine achterstand (11-8) en zijn wat aan het zoeken naar een effectief spel tegen deze linkshandige heer. De eerste set gaat met 21-15 naar het duo uit Groningen. In de tweede set krijgen ze de spirit wel te pakken en weten ze deze juist met 15-21 te winnen. Hoe kan het ook anders: een derde set. Van de derde set zijn geen aantekeningen en ik heb hem snel uit mijn hoofd verbannen. Sorry Jaspreet, de volgende keer mag je me gewoon door elkaar schudden. Met 21-15 gaat de derde set naar BC GO en zo pakken zij hun tweede punt.

Aan Luuk en Inge de eer om tegen Jelle en Kristborg hetzelfde aantal punten te pakken dan tijdens de thuiswedstrijd. Met een mooi samenspel komen ze op een voorsprong van 6-11. Een paar foutjes volgen, maar dat herstellen ze vrij snel. Al doet hun tegenstander dat ook. Het spel wordt iets meer naar het voorveld verlegd en zo komen ze op 16-20. Luuk wil het spel nog wat langer laten duren en slaat de shuttle ruim buiten het veld terug. Inge doet dat vervolgens niet; zij laat de shuttle gaan en zo wordt het 16-21. Na de eerste helft van de tweede set staat dezelfde stand op het bord (6-11). Na een paar “hé, die had ik ook hoor!” ballen, volgen meer opgebouwde punten. En zo komt de tweede gemengd dubbel vrij snel tot een einde: 12-21 voor ons Zwolsche maar niet Zwolse duo!

2-6: we hadden gehoopt op een puntje meer, maar nog altijd een mooi resultaat.

Na deze wedstrijden is het tijd voor een hapje en drankje in de kantine. We zitten nog even met het derde team van BC GO (na) te kletsen, om vervolgens met (een deel van) team 2 naar Assen te rijden voor een gezellig etentje. Als we dan niet heel erg laat in Zwolle terugkomen besluit een deel nog door te gaan de stad in. Een avond die eindigt met een soort vleermuizen en vragen die heel anders beantwoord werden dan ze gesteld waren. Hoe het ook zij, het was een leuk begin van het weekend. (Nu is ook gelijk verklaard hoe die aantekeningen toch zo lang in een sporttas konden blijven zitten)

Maar goed, dit was het voor nu. Morgen weer een nieuwe wedstrijd: thuis tegen Smash Hoogeveen. Neem de oordopjes maar mee; de trommel zal vast klinken.