Eindtoernooi mini-maxi’s: Een geslaagd einde van een mooi seizoen!

23 april 2023

In de weken voorafgaand aan het eindtoernooi van de mini en maxi’s was er een whats-app-groep in het leven geroepen. Al snel was het een levendig gebeuren waarin de ouders driftig aan het appen waren om de logistieke uitdagingen het hoofd te bieden, wie rijdt met wie mee, welke ouder krijgt het predicaat ‘chauffeur’!?  Natuurlijk werd er hoog ingezet, want voor een klein gedeelte van de ouders lag er immers een heerlijk rustige zaterdag in het verschiet! Uiteindelijk lukte het de gouden lichting (waar ik zelf ook deel van uitmaak) om compleet en  op tijd in Raalte te arriveren.

De ZBC-ers in de blauwe shirts waren goed vertegenwoordigd!

Zaterdag ochtend 22 april stipt om 08:45 uur trapte Ton af met de groeps-warming-up, al snel trappelden er ruim vijftig jongens en meisjes driftig met de voetjes op de vloer. Het gestamp op de vloer maakte plaats voor knieheffen spreidsprongen en andere oefeningen, toen iedereen warm was geworden werd door de organisatie de baanindeling voorgelezen.

De mini’s en maxi’s hadden de beschikking over zeven banen, iedereen was ingedeeld naar sterkte in één van de categorieën A, B of C. Er werd op tijd gespeeld, elke ronde duurde zo’n 10 minuten. Callista, Sven en Nathan waren ingeroosterd bij het enkelen en Saar, Esmee en Micah moesten aan de bak bij het dubbelen. De organisatie had er voor gezorgd dat de dubbelaars (bijna) tweemaal zo veel partijen speelden in vergelijking tot de enkelaars. Iets wat natuurlijk vrij logisch is aangezien de dubbelaars het veld en de speeltijd met een maatje moesten delen!

Het was een gezellige aangelegenheid waarbij de rondes elkaar snel opvolgden en er veel leuke wedstrijden werden gespeeld. Natuurlijk was het weer extra leuk om de degens te kruisen met de jongens en meiden die we inmiddels al een beetje hebben leren kennen in de reguliere competitie. De jongens en meiden speelden non-stop van 09:00 uur tot 12:00 uur waarbij met name de enkelaars genoeg rondes vrij hadden om even bij te komen van de inspanningen.

Nathan was ingedeeld in een poule met louter meiden, in de eerste twee partijen mocht Nathan het opnemen tegen wat oudere meiden. In de eerste partij kwam Nathan één puntje te kort en in de tweede partij een hand vol punten. De lengte van de meiden had de doorslag gegeven, Nathan slaagde er niet goed in om over de meiden heen te slaan! Nathan heeft dit jaar veel geleerd en liet zich niet van zijn stuk brengen en trok de drie opeenvolgende partijen netjes naar zich toe! Een van de meiden was overigens Callista! Het was een moeilijke poule voor Callista maar ze heeft kranig geweerd en bovenal weer een hoop bijgeleerd. Er is immers geen betere leerschool dan het spelen tegen sterke tegenstanders, you go girl!!

Sven speelde in een andere poule en ontweek zo in ieder geval Nathan en de wat oudere meiden. In totaal nam Sven het op tegen vijf verschillende jongens, zoals wel vaker dit seizoen won Sven elke partij! Zoals we van Sven gewend speelde hij met veel bravoure en wist hij met aanvallend spel zijn tegenstanders te overmeesteren.  Zodoende mocht Sven door naar de finaleronde!

Bij het mixen stonden onze megamini’s bijna non-stop op de baan! Net als iedereen speelde Saar steeds met een ander maatje, uiteindelijk won Saar meer partijen dan ze partijen verloor. Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen!? Wat een mooie progressie heeft Saar dit jaar laten zien, lekker gespeeld en keurig gedaan Saar!! Maar het kan zelfs nog beter want zowel Esmee als Micah wisten al hun partijen te winnen, nou vooruit dan, de onderlinge partij ging met één puntje verschil naar Esmee. Desalniettemin was het Micah die naar de finaleronde mocht. Over alle partijen gerekend had Micah namelijk de beste puntenbalans!

In de finaleronde schitterde onze megamini’s!

In categorie A wist Job Slootweg te winnen van Gijs Mikx, het zijn dan wel geen megamini’s maar beide jongens verdienen het natuurlijk wel om even in het zonnetje gezet te worden. Mooie pot mannen en gefeliciteerd met de prachtige bekers!!

In categorie B kwam de winnaar uit een poule van drie spelers. Sven mocht het in de eerste wedstrijd opnemen tegen een van de oudere meiden, het spel van Sven was te fel en de dame had geen puf meer, logisch na 3,5 uur badmintonnen! In de tweede partij nam Sven het op tegen Joas, tot iets van 7-7 ging het gelijk op waarna Joas even van slag raakte en Sven de partij naar zich toe wist te trekken. Netjes gedaan Sven!! Joas wist de laatste poulewedstrijd nog wel te winnen!

Micah in actie tegen Zoë!

In categorie C nam Micah het op tegen Zoë, net als Micah was Zoë niet groot van postuur. Micah had een duidelijk strijdplan en voerde het gedecideerd uit. Het plan was simpel maar uiterst effectief, eerst zo hard mogelijk over Zoë heen slaan om vervolgens naar het net op te lopen en een geniepig kort dropje te spelen. In het begin van de set kon Zoë nog even aanhaken maar daarna wist Micah het verschil te maken, zo won ook Micah een prachtige beker!!

Sven en Micah met twee mooie bekers!!             

Rond de klok van 13:00 uur zat het eindejaarstoernooi er voor de mini’s en maxi’s weer op. Onze dank gaat hierbij uit naar Ruben (Kwiek), Inge (Alotria), Perry en Ton voor de goede organisatie van het toernooi. De dag werd besloten met een welverdiende vette hap!

Poule APoule BPoule C
1steJob SlootwegSven Tabak [ZBC]Micah van Bennekom [ZBC]
2deGijs Mikx [Kwiek]Joas Matser[ZBC]Zoë Qiu [ZBC]

Kijk voor meer foto's naar Mini Maxi eindtoernooi

De mega-mini’s zijn gesponsord door: