Jaaa, we mogen weer!

15 januari 2024

Na een lange kerststop, zijn we er weer klaar voor en is het inmiddels tijd voor de eerste wedstrijd in 2024. Dus hop, op tijd uit de veren en naar de hal. Tijd voor de thuiswedstrijd (afgelopen zaterdag dus) tegen LBC. Uiteraard wordt er met een schuin oog naar de uitwedstrijd gekeken (0-8) en ja, we kunnen alle punten goed gebruiken. Zeker omdat we niet weten wat AMOR zal gaan doen dit weekend. Maar kop op: eerst maar eens wat goede wedstrijden laten zien.

Na een warming-up en welkom aan onze tegenspelers uit Leeuwarden is het tijd om te starten met de dubbels. Jaspreet en Jeffrey nemen het op tegen Ruben en Sjors. Tegen Sjors en Sjoerd werd in november een spannende driesetter gespeeld. Wat wordt het vandaag? Onze heren spelen een vrij vlak spel en hebben de rotatie goed onder controle. Bovendien hebben de heren uit Friesland niet echt een antwoord op de goed lopende service van Jaspreet. Met 21-12 gaat de eerste set naar onze heren. Ze blijven lekker in de juiste flow zitten en weten de tweede set met 21-14 te winnen. Hoppa, daar is het eerste punt.

Vanja en Miranda spelen vandaag tegen Dana en Dieuwertje. Twee andere koppels vandaag tegenover
elkaar. Over een goed lopende service gesproken: Miranda kan er ook wat van. Ze weet te openen met een 9-0 voorsprong; waarbij er eigenlijk nauwelijks een rally wordt gespeeld. Het is dan ook even wennen wanneer er wel een rally komt. Maar geen nood: bij 11-5 zitten onze dames ook weer in hun spel en spelen heel stabiel door tot 21-11. De tweede set start eigenlijk op dezelfde manier; de mooie voorsprong van 11-4 komt nergens in gevaar. De paar puntjes die er voor onze tegenstander bijkomen zijn eigenlijk een paar kleine foutjes van onze eigen zijde. Met 21-7 gaat het tweede punt ook naar Ons Eerste.

2-0 voorsprong: nog 6 punten te gaan. Op naar de enkels.

Luuk neemt het vandaag, bij afwezigheid van Christian, op tegen Ruben. En ondanks dat ik de partij in Leeuwarden niet gezien heb, weet ik dat dit een heel andere wedstrijd is. Luuk begint met een achterstand, maar weet toch goed terug te komen. Ruben is echter niet van plan om het hem cadeau te geven. Ze blijven dan ook rond twee punten verschil van elkaar spelen. Met 19-21 is het aan Ruben die aan het langste eind trekt. In de tweede set weet hij Luuk uit zijn spel te houden en daarmee een op voorsprong te komen. Helaas zit het er niet in om het spel te veranderen. Na 15-21 gaat het punt naar Ruben en haalt LBC het eerste punt.

Inge speelt vandaag de eerste damesenkel tegen Jet. Kijk, dit is dan wel weer in dezelfde setting. Toen kreeg ze in twee sets 20 punten tegen. Vandaag maakt onze dame goed gebruik van de diepte van het veld, in combinatie met een effectieve crossbal. In de eerste set vliegt ze van 11-5 naar 11-7. En ook in de tweede set houdt ze de snelheid er goed in. Hoe ze het doet geen idee, maar die tweede helften zijn echt zo voorbij. Van 11-6 maakt ze in recordtempo 21-9 en hier is het derde punt voor ZBC.

Vanja kan de baan op voor de tweede damesenkel tegen Dieuwertje. In Leeuwarden speelde ze een
spannende driesetter tegen elkaar. Wat wordt het vandaag? Tot de 5 punten gaan ze gelijk op, maar daarna kan Vanja schakelen naar stabiel rondspelen. Ze loopt uit naar 11-6 en 21-10. Mooie eerste set! In de tweede set zien we toch ander spel. Dieuwertje kan wat meer sturen en dat werkt niet in Vanja haar voordeel (8-11). Beetje bij beetje loopt ze weer in en bij 16 punten staat het gelijk. Door deze inlooprace lijkt Dieuwertje haar moed te verliezen. Iets waar onze dame genadeloos gebruik van maakt: met 21-17 is de wedstrijd gespeeld en volgt er geen derde set dit keer. Goed hersteld Vanja. Weer een puntje erbij!

Dan aan Jeffrey en Harry om de laatste enkelpartij van vandaag te spelen. De eerste set start met een
behoorlijke achterstand (5-11). Heel veel krijg ik er niet van mee, want ik sta te tellen bij de dames, maar 12-21 is een best overtuigende uitslag. Dat dat niks over de rest van de wedstrijd zegt blijft vrij snel. Onze heer komt nu namelijk op een voorsprong (11-6). Hij zit er beter bij en blijft Harry in de tweede helft 2 tot 4 punten voor. De uitslag van de tweede set (21-17) mag er dus zeker wezen! De eerste driesetter van vandaag. Kom op Jeffrey. Je hebt de smaak nu goed te pakken! Wederom een start met een voorsprong. En ondanks de paar kleine foutjes langs de lijnen, toch een mooie overwinning als resultaat: 21-15. Ook het 5e punt is binnen.

5-1: op naar de mixen!

Jaspreet en Miranda nemen zoals gebruikelijk de eerste gemengd dubbel voor hun rekening, vandaag tegen Ruben en Dana. Ook hier een vliegende start en mooi resultaat: 21-12 in de eerste set. Laten we het
commentaar over de tweede set maar overslaan (17-21) en doorgaan naar de derde set, waar ons duo zich goed weten te herpakken. Met tactisch beter spel komen ze op 21-14 en is daar het zesde punt voor ZBC.

Luuk en Inge spelen vandaag tegen Sjors en Jet. Daar waar ze het 11 november nog heel spannend maakten, was dat vandaag nergens echt het geval. Met 21-7 en 21-16 ging ook het laatste punt overtuigend naar ons Zwolsche koppel.

Een kort verslag van een snelle wedstrijd en met 7-1 een mooi resultaat vandaag!
(Tot volgende week: zaterdag in Drachten)