Meppel thuis: de eerste winst is binnen!

8 oktober 2023

Zaterdagochtend 7 oktober stond de thuiswedstrijd tegen de Meppeler Meppers, het team met een leuke toepasselijke naam, op het programma. Een overwinning was broodnodig want na twee zware 6-0 nederlagen kon het moraal wel een oppepper gebruiken. Het was een gezellig drukte in de ZBC-hal, we waren overduidelijk niet de enige die een wedstrijd op het programma hadden staan. In totaal stonden tien velden opgesteld en werden er maarliefst acht(!) wedstrijden afgewerkt. De twee senioren wedstrijden beschikten over twee velden wat resulteerde in één veldje voor alle resterende jeugdwedstrijden. De tegenstanders uit Meppel waren met vier toppers (en wat broertjes en zusjes) komen opdagen. We raakten in gesprek en al snel bleek dat Meppel de voorgaande wedstrijden ook met 6-0 had verloren dus de kans was groot dat het een spannende wedstrijd zou worden. Spannende wedstrijden is wat we willen zien, maar deze duren op één baan wel Lang. Om de snelheid er een beetje in te houden werd het idee gesmeed om de lat bij de 15 punten te leggen. De wedstrijdleiding was echter resoluut, dit was onbespreekbaar, er moest tot de 21 worden gespeeld. Hierdoor was er eigenlijk nog maar één oplossing, gewoon zorgen dat het helemaal geen spannende wedstrijd wordt. Isis, Sven en Nathan gooide het deze wedstrijd daarom over een geheel andere boeg en kwamen met ‘totaal badminton’ op de proppen. Aanvallend ingestelde badmintonners hielpen mee met verdedigen en de afwachtende badmintonners hielpen mee met aanvallen! De tijden van Johan Cruijff herrezen in de Zwolse badminton hal!

……………………………………………………………………………………………………………………

Nathan beet het spits af tegen Sylvan en had er zin echt zin in vandaag. Al snel werd duidelijk dat het initiatief bij de thuisspeler lag. Nathan maakte veel minder fouten en speelde consequent in de open ruimten. Het was een goede work-out voor Sylvan, we badmintonnen immers om lekker te kunnen rennen. In beide setjes was er geen vuiltje aan de lucht en al snel stond er 21-8 en 21-11 op het scorebord.

In de dubbel waren Isis en Sven minstens zo dominant, Isis beschikte over veel meer slagkracht dan de tegenstanders uit Meppel. Aangezien ook Sven bijna elke shuttle terugsloeg was er voor Manon en de Sven uit Meppel geen doorkomen aan. De eindstand van 21-9 en 21-6 was snel bereikt. Het was duidelijk geworden dat ZBC wel eens met 6-0 zou kunnen gaan winnen.

Een week eerder waren de rollen omgedraaid en was het ZBC die in elk setje moest vechten voor de dubbele cijfers. Laten we het restant van de wedstrijden dan maar weer beschouwen vanuit dat perspectief. In de single speelde Isis goed tegen Veerle maar net niet goed genoeg om Veerle onder de tien te houden, met een 20-8 tussenstand waren er zeker kansen maar het werd 21-10 en 21-14! Nathan en Sven speelde daarna tegen Sylvan en Veerle en wisten de meppers uit Meppel in de eerste set net wel onder de tien te houden maar in de tweede set lukte dat net niet, het werd 21-9, 21-11.

Sven speelde tegen Manon een vreemde wedstrijd, even leek het erop dat we dan een spannende partij te pakken hadden, de eerste set ging helemaal gelijk op tot 11-11. Maar halverwege de eerste set schakelde Sven over op het ‘totaal badminton’ en werden de shuttles goed geplaatst. Manon kon het niet meer bijbenen en verloor punt na punt, pas halverwege de tweede set wist Manon weer wat punten te scoren. Maar oprechte complimenten, keurig met een glimlach doorgespeeld en dat vind ik écht lovenswaardig, een dikke duim voor beide!

Nathan en Isis waren ook echt een maatje te groot voor Sven en Sylvan, zowel Nathan als Isis hadden de techniek en de kracht om de shuttle over de vijandelijke linies heen te slaan. Altijd leuk om met een lobje te scoren (met een knipoog naar Johan Cruijff)!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

De eerste winst is dus binnen voor de toppers van ZCB J5, wat een lekker gevoel, prima werk verzet Isis, Sven en Nathan. Zaterdag 4 november nemen Özge, Isis en Sven het in Nunspeet op tegen het plaatselijke team, zet ‘m op!!

De helden van ZBC J5 zijn gesponsord door: