Revanche!!

3 december 2023

In een weekend vol gedichtjes, geldt dat niet voor dit verslag. Zoveel spannends te vertellen, zoveel  dat je niet missen mag. De eerste wedstrijd van de tweede helft, de nummer één tegenover de nummer twee. Met zoveel enthousiasme en supporters, daar ga je toch gewoon in mee? Dus laat die trommel maar horen, tijd om wat punten te gaan scoren!

En dat doen we dus op de baan. Daar waar een paar spelers uit Ons Eerste nog even een fanatieke oefening meepakken voor de wedstrijden, kiest een ander er voor om haar warming-up op de fiets te beginnen. Gelukkig wordt een lift van het station ook snel geregeld en zo zijn we allemaal klaar voor deze uitdaging. Want spannend gaat het worden tegen de ongeslagen koploper. Maar we zijn het allemaal met elkaar eens: vandaag gaan we punten pakken. We verwelkomen onze tegenstanders uit Groningen en dan hop de baan op voor wat actie.

Jaspreet en Jeffrey beginnen met de herendubbel tegen Casper en Marco. Een ander duo tegenover hen, dus we hebben niets aan de eerder gespeelde uitwedstrijd. De heren zijn aan elkaar gewaagd en gaan de rally’s met elkaar aan. Helaas voor ons ontstaan er daar iets te veel foutjes en kunnen de heren van AMOR profiteren van een paar makkelijke punten. Als je ziet dat de eerste set met 19-21 verloren wordt, belooft dat toch een mooie tweede set. En dat wordt het ook. Alleen niet mooi genoeg om er een derde set uit te slepen. Met drie punten meer dan in Groningen gaat de set met 18-21 en het eerste punt naar AMOR.
   Vanja en Miranda zijn ook begonnen aan de damesdubbel tegen Danielle en Megan. Ook hier geldt: een ander duo dan in september tegenover hen. Onze dames beginnen met een kleine voorsprong (11-8) en weten deze voorsprong goed vast te houden. Bij 20-18 denkt ons duo de set uit te spelen, maar daar denkt de tegenstander anders over. De shuttle die zij (en de teller) op de lijn zagen vallen, ziet hun tegenstander uit en dus wordt het punt overgespeeld. Met de kiezen op elkaar en frustratie in hun hoofd wordt het 20-20. Nee, dit mag toch niet gebeuren? 21-21. Opperste concentratie en doorzettingsvermogen uit hun tenen; het wordt 23-21. Ok, de eerste set is binnen. Op naar nummer twee. Vol in de aanval van start, weer door naar een voorsprong van 11-8. Die aanval in combinatie met strategisch goed spel, leidt wederom tot een 20-18. Of het de zenuwen zijn, geen idee, maar ze komen weer op een 20-20. Puntje voor puntje is het stuivertje wisselen. Beide teams krijgen de kans te serveren voor deze set, maar toch zijn het onze dames die het met 24-22 kunnen afmaken. Geen derde set vandaag, het eerste punt is binnen.

1-1: zelfde tussenstand, maar met betere uitslagen. Dit belooft wat moois!

Luuk is al begonnen met de eerste herenenkel tegen Casper. Deze twee spelers stonden wel eerder tegenover elkaar. Toen trok Casper overtuigend aan het langste eind. Hoe is dat vandaag? Luuk begint met een kleine achterstand (7-11) en weet daar in de tweede helft niet veel meer punten bij te halen. Met 12-21 gaat de eerste set naar zijn tegenstander. In de tweede set zien we eenzelfde strijd, want Casper krijgt het niet cadeau. Maar met 11-21 is de heer uit Groningen toch te sterk. Jammer, dat zeker, maar tegen een heer uit de derde divisie, die dit seizoen al zijn enkelpartijen nog gewonnen heeft ook zeker geen schande. En hé, toch weer een puntje meer vandaag.
   Ook de dames in de eerste damesenkel staan niet voor het eerst tegenover elkaar. Danielle kan revanche nemen tegen Inge, die tijdens de uitwedstrijd de wedstrijd in tweeën won. Maar Inge is niet van plan haar deze strijd te laten winnen. Met duidelijk overheersend spel neemt ze een zeer ruime voorsprong (11-2). Ruimte om dichtbij te komen krijgt Danielle dan ook niet: met 21-8 gaat de eerste set naar onze dame. De tweede set begint heel anders: de dames gaan gelijkwaardig (in punten) van start en Danielle komt door twee foutjes van Inge op een voorsprong (9-11). Gelukkig kennen wij onze dame langer dan vandaag; die geeft zich met 2 punten verschil echt niet gewonnen hoor. Hoppa, 5 punten op rij en de voorsprong is terug. Ze gebruikt de hoogte van de hal weer en pakt de aanval waar het kan. Met deze tactiek wordt de set uitgespeeld: 21-16. Weer een punt erbij!
   Jeffrey gaat de baan op met Henri voor de tweede herenenkel van vandaag. De heren gaan tot de 7 punten gelijk-op van start. Daar ontstaat er een verschil in het voordeel van Henri (7-11). Ondanks dat Jeffrey het hele veld gebruikt, is dat nu niet voldoende om de punten te maken. Met 13-21 gaat de tweede helft snel en jammer genoeg naar zijn tegenstander. Kan het tempo omhoog? En de shuttle wat lager tegen deze nieuwe aanvallende heer? In de tweede set kan onze heer dichterbij blijven (9-11) en volgt een spannende tweede helft. Wat een geduld en concentratie Jeffrey! Punt voor punt kom je dichterbij en dat heeft invloed op Henri zijn concentratie: 20-20. Stilte wanneer iedereen ademloos zit te kijken naar het spel van deze heren, terwijl de trommel overal te horen is als de punten gemaakt worden. Het eerste setpunt wordt weggewerkt, maar het tweede wordt genadeloos gepakt: 23-21. Kom maar op met die derde set!
   In dezelfde tijd staat Vanja op de baan met Amelie voor de tweede damesenkel. In september lieten deze dames een onvoorspelbare driesetter zien. Wat doen zij vandaag? Met heerlijk strategisch rondspelen neemt Vanja een voorsprong van 11-5. Afwisselend spel en goed rondspelen heeft het juiste resultaat: met 21-10 gaat de eerste set overtuigend naar Vanja. En als je denkt dat dit overtuigend is, dan heb je de tweede set nog niet gezien. Korte rally’s -eigenlijk amper rally’s- en goed geplaatste shuttles zorgen nu voor een heel snelle voorsprong (11-0). En kijk je 2 punten bij de heren, staat het ineens 17-0 bij de dames. Foutloos speelt onze dame door naar 20-0. Nee, deze partij is niet opgegeven: hij wordt echt gewoon gespeeld. Eén drop die het net niet overkomt en zo volgt dan de 21-1. Klasse Vanja, om zo gefocust door te kunnen spelen! Het 3e punt is voor ZBC.
   Terug naar de derde set van Jeffrey en Henri. De heren spelen lange rally’s; aanvallend met strakke clear en smash, afgewisseld met de hoogte in de verdediging of juist een scherp balletje aan het net. De meters worden weer gemaakt vandaag. Bij 7-11 wordt van speelhelft gewisseld. Jeffrey loopt twee punten in. Daarna gaat het om en om verder tot 16-18. Na twee keer een te vlakke verdediging is het ineens 16-20. Er komt nog een puntje bij, maar dan is het over. 17-21 na een mooie strijd.

3-3: nog altijd zelfde tussenstand, met betere uitslagen. Kan er in de mixen dan wel meer?

De tweede gemengd dubbel is inmiddels de baan al op. Luuk en Inge spelen tegen Marco en Amelie. AMOR won in september in twee sets. Wordt dit een kantelpunt? Tijd voor revanche! Ons duo begint een paar puntjes achter, gaat er bij de 11 voorbij (11-10), maar bij de 13 staat het weer gelijk. Dan gaat het ineens heel snel en is het 15-21. Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd? Met een nieuw plan gaan ze terug de baan op. Heel veel krijg ik er niet van te zien, want gezien de tijd moet ook de eerste gemend dubbel de baan op.

Jaspreet en Miranda nemen het op tegen Henri en Megan. Scherp erop, dat hebben ze afgesproken en dat is wat ze doen. Met een voorsprong van 11-6, moet dit toch tot iets moois leiden? Ja hoor, dat doet het zeker. Met een scherpe service, zelfs met een heer die bijna met zijn neus op het net staat, en goede aanval vliegen ze door naar 21-14.

Het plan van Luuk en Inge heeft ook succes gehad. Ze weten elkaar weer te vinden en brengen een stand van 21-17 op het scorebord. Nu dat verliezen in een driesetter van jullie afschudden en doorgaan!

Jaspreet en Miranda gaan nog scherper van start in de tweede set (11-5). Even een paar tactische tips vanaf de kant en verder!

Terug naar Luuk en Inge. Die hebben de winning-mood inmiddels goed te pakken. Ze weten de gaten in het veld te creëren en de tramrails achter de dame goed te vinden. Punt voor punt lopen ze verder uit. Ze kunnen de frustratie na vorige weer van zich afzetten: 21-15. YES, nu wel! Het 4e punt!

Ergens hoort ook het andere duo het YES! van de baan naast hen. Maar toch, zíj zijn nog niet klaar en moeten nog even hun aandacht vasthouden. Want de tegenstander probeert iets nieuws en er is even verwarring. Die verwarring kost hen vier punten, waardoor AMOR toch ineens dichterbij komt. Maar ze pakken de service terug, spreken elkaar vastbesloten toe en gaan terug naar hun eigen spel. En dat spel zorgt voor punten. Gefocust en scherp gaan ze door tot 21-18. Vandaag gewoon in tweeën. Het 5e punt en daarmee dus de eerste overwinning op de koploper is een feit. YES YES YES!!

Tijd om te douchen, schone kleren aan te trekken en hop de kantine in voor een drankje en wat lekkers. Zo begint dit feestweekend nog feestelijker! Dank ook aan de trouwe supporters, voor de tips en gezelligheid. Volgende week naar onze andere tegenstanders uit Groningen.