Soms duurt het wat langer..

22 november 2023

En na deze wedstrijd in het mooie Leeuwarden blijven we een beetje in Friese sferen, want deze zaterdag (18 november) spelen we thuis tegen onze andere Friese tegenstanders: Drachten. Geen gezamenlijke tocht naar het noorden, maar lekker op tijd thuis in onze eigen hal. Om 9:00 uur zijn de eerste binnen, wordt er nog een ontbijt weggewerkt, de netten gespannen en met een warming-up gestart. Beetje bij beetje wordt het drukker in de hal: 7 teams thuis vandaag, de hal is dus goed vol.

Tijd voor de wedstrijden, want met deze drukte moet er een beetje doorgespeeld worden om op tijd klaar te zijn. Jeffrey en Jaspreet nemen het op tegen Kees en Jord. De herendubbel begint een beetje voorzichtig en afwachtend (wat doet de tegenstander?), maar onze heren hebben het spel snel genoeg te pakken. Niet te vlak, rustiger spelen: plaatsen, gaatjes creëren en gaan! Met 21-17 en
21-13 halen ze het eerste punt binnen. Vanja en Miranda nemen het op tegen Renske en Judith. Ze zijn goed vertrokken (11-7) en zetten het aanvallende spel door in de tweede helft. Met 21-11 gaat de eerste set naar hen. In de tweede set wordt er anders gespeeld, waardoor onze dames niet lekker wegkomen (7-11). Ze komen er wel weer bij, maar pas bij 20-20 staat het gelijk. Vijf kansen krijgen ze maar liefst om het af te maken, maar Drachten houdt stug vol. En zo pakken zij met 25-27 de tweede set. Daar is dan de eerste driesetter van vandaag. (Ik zei het toch) De derde set gaat gelijk op. Na een misstap bij 10-11 wisselen de dames van speelhelft. We vegen het veld nog een keer -het is erg glad in de hal- en gaan weer van verder. Ondanks dat ons duo steeds zo’n 2 puntjes voorstaat is het bij 19 dan toch weer gelijk. Het wordt 20-20. Ojee, gaan ze weer zo’n spannende verlenging spelen? Het antwoord is nee. De dames uit Drachten slaan de laatste twee rally’s uit over de achterlijn. Met 22-20 is de derde set en het tweede punt voor onze dames. Een lange partij, maar de moeite waard.

2-0: Klaar voor de singles!

Nou ja, klaar voor de singles, de enkel van Luuk is al begonnen en zo goed als klaar. Ik heb dan ook geen uitgebreid verslag van deze enkelpartij tegen Jord. Behalve dan dat Luuk vol actie en aanval speelt. Met twee keer 21-10 wint hij deze partij overtuigend en pakt hij weer een extra puntje mee.

Inge gaat de baan op met Sjorske voor de eerste damesenkel. Wat een partij wordt hier gespeeld. Twee dames vol power, die rustig de clearrally’s met elkaar aangaan en deze afwisselen met een scherpe (cross-)drop. De eerste set weet Inge een mooie voorsprong op de bouwen en vast te houden. Met 21-15 lijkt haar dit misschien makkelijk af te zijn gegaan, maar niets is minder waar. Voor elk punt wordt gestreden. In de tweede set zien we grotendeels hetzelfde spel. Enige verschil is dat de shuttles in de tramrails belanden. Ondanks dat de set met 17-21 naar Sjorske gaat, weet Inge zich goed te herpakken en de focus terug te halen. Met meer afwisseling komt ze in de derde set dan ook weer goed op voorsprong (11-6). De voorspelbaarheid is uit het spel en dat werpt zijn vruchten af. Met 21-11 is de derde set en het 4e punt na deze wederom lange partij voor ZBC.
Jeffrey is inmiddels al gestart met de tweede herenenkel van vandaag tegen Eric. Hij begint met een behoorlijke achterstand. Ik sta te tellen bij Inge, maar zie de standen 0-8 en 2-10 voorbijkomen. Echt ruimte om te kijken wat daar nou precies gebeurt krijg ik niet. Maar even later blijkt dit de start à la Jeffrey te zijn: hij weet heel goed terug te komen en de eerste set zelfs te winnen met 21-16. Deze positieve winning-vibe wordt in de tweede set mooi vastgehouden. Geen gekke achterstanden dit keer: “gewoon” veilig op weg naar een 21-15 winst en een puntje erbij. Goed gedaan Jeffrey.
Aan Vanja en Judith de eer voor de tweede damesenkel van vandaag. Judith weet de druk goed in het achterveld te leggen en Vanja is in de eerste set wat zoekende om hier effectief op te kunnen reageren. Dat kost wat tijd en een paar punten, zodat de eerste set met 14-21 naar haar tegenstander gaat. In de tweede set gaat haar dat veel beter af. We zien dan ook een heel andere uitslag: met 21-9 weet Vanja de tweede set te winnen. Op naar de derde set. Wat een uitputtingsslag! Beide dames laten veel en goed loopwerk zien. Lange rally’s die gelijk op gaan.
17-17 wordt 18-18. Twee kleine foutjes in toch echt lange rally’s; 18-20. Kan ze nog weer bijkomen? Wederom duurt het even voor we weten waar het punt heen gaat; er wordt gestreden voor elk punt. Het antwoord is nee: Judith weet het punt af te maken (18-21). Een hele mooie partij om te zien; een ware strijd.

5-1: nog twee te gaan!

Ons Eerste is gesponsord door:

Zo op papier lijkt het heel mooi achter elkaar door te lopen, maar inmiddels is de eerste gemengd dubbel al gespeeld. En dat is maar goed ook, want door de lange partijen tikt de tijd snel door. Jaspreet en Miranda nemen het in de eerste gemengd dubbel op tegen Kees en Sjorske. Ons eerste  duo maakt een goede start, maar verliest het tempo een beetje in de tweede helft. Toch blijven ze hun tegenstanders met 21-18 goed voor. In de tweede set wisten Sjors en Kees iets meer gaten te creëren en te benutten (8-11). Deze achterstand wist het duo uit Drachten vast te houden tot de 17 punten. Vanaf daar ging het gelijk op: 20-19 werd 20-20. Vastbesloten om er geen driesetter van te maken, werd alle concentratie herpakt bij de laatste paar punten. Het was genoeg: met 22-20 werd de set en het 6e punt gewonnen.
Tijd voor Luuk en Inge om de baan op te gaan voor de tweede gemengd dubbel tegen Eric en Renske. Een korte samenvatting van de eerste set: een close call. Het werd 21-23. De tweede set was al net zo spannend. Ons duo komt goed terug, al mag de verdediging nog wel wat dieper. Maar ik mag niet zeuren: na veel stuivertjes wisselen wordt het 26-24. Even snel een check bij Oranje-Zwart, zij kunnen in een halve zaal starten, waardoor wij deze spannende wedstrijd kunnen afmaken. En spannend blijft het: beide koppels blijven dicht bij elkaar en zijn niet bereid iets uit handen te geven. Gefascineerd kijken niet alleen wij, maar ook beide tweede teams van ZBC en Drachten mee. Het is gewoon te spannend om iets op te schrijven. Adem in en tellen. Punt voor punt. Tot 19-21. (kak!)
Jammer, net niet, maar wel een heel mooie wedstrijd!

6-2: in ruim 3 uur en met veel shuttles, maar een goede uitslag van allemaal supermooie potten!

We zijn een beetje uitgelopen, dus gauw opruimen en de kantine in voor een welverdiend hapje en een drankje. Komend weekend geen wedstrijd, maar naar de regionale kampioenschappen!
Zaterdag 2 december zijn we er weer: thuis tegen de koploper..