Thuis tegen BC Blauwvinger: Lachen, gieren en brullen!

15 januari 2023

Voor de derde competitiewedstrijd mochten onze mega-mini’s het zaterdag 14 januari om 10:00 uur in de return opnemen tegen de mini’s van de Blauwvingers. Terwijl het buiten pijpenstelen regende zochten de mega-mini’s (en de ouders) beschutting in de comfortabele ZBC-zaal. In de hal waren acht netjes gespannen, vier velden voor de mega-mini’s en vier velden voor ander team vol jeugdig talent. Bij het inspelen viel het op dat de netjes niet al te strak gespannen waren. In het midden hingen de netten ze enkele centimeters door, vast een nieuwe spelregel om de jeugd wat tegemoet te komen.Immers voor de mega-mini’s, die wat klein van postuur zijn, heeft het badminton net wel wat weg van
een volleybalnet, zo hoog hangt het!

Even voor tienen druppelden de Blauwvinger(tje)s één voor één binnen.
Bij de uitwedstrijd afgelopen december tegen de Blauwvingers had Callista zich helaas ziek moeten afmelden. De wedstrijd eindigde destijds in een 5-3 overwinning voor de mega-mini’s. Ditmaal waren we op volle oorlogssterkte, fijn dat Callista er weer bij is!

Een kudde ouders ontfermde zich over de stelling. Samen met de Blauwvingers probeerden we het aantal leuke spannende potten te maximaliseren. Vijf minuten later was de witte rook opgestegen en was het onderstaande vraagstuk opgelost, quod erat demonstrandum!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Sven en Joas maakte er een erg leuke pot van, zou het aan de indeling hebben gelegen!? In de eerste
set denderde Sven over Joas heen, het snelle spel van Sven was Joas te machtig. In de tweede set
wist Joas de rollen om te draaien en maakte hij goed gebruik aan het surplus aan lichaamslengte.
Joas keek goed naar de shuttle en wist de gaatjes te vinden. In de derde set waren de jongens erg
aan elkaar gewaagd. De scores lagen steeds dicht bij elkaar maar het was Sven die steeds enkele
puntjes voor lag. Midden in de set wist Joas gelijk te maken maar het lukte niet om door te drukken.
Bij 20-17 mist Sven twee wedstrijdpunten maar uiteindelijk werd het derde wedstrijdpunt Joas te
machtig en wist Sven het eerste punt voor de mega-mini’s veilig te stellen.
De indeling van Micah tegen Fabian was niet bepaald een schot in de roos. Micah deed erg goed zijn
best maar was niet instaat om iets in de melk te brokkelen tegen Fabian. Fabian was ogenschijnlijk
een paar jaartjes ouder en wist dat overwicht ook in score uit te drukken en won de eerste set met 8-21

In de tweede set kon Micah in het begin nog even aanhaken maar het ging mis toen Micah werd vastgezet in het achterveld, bij 10-21 werden de handen geschud.
Bij de meisjes weerde Saar zich in de eerste set kranig tegen Minne, met name in de het begin van de eerste set wist Saar goed bij te blijven. Het is mooi om te zien dat Saar zo snel progressie boekt. De eerste set trok Minne uiteindelijk met 14-21 naar zich toe. In de tweede set was het minder spannend, deze wist Minne met 4-21 te winnen.

Het was aan Callista om de stand gelijk te trekken tegen Sebastiaan.
Zoals de naam al doet vermoeden was Sebastiaan geen meisje maar dat maakte Callista helaal niets uit. De eerste set sleepte Callista na een spannende gevecht binnen met 21-17. In de tweede set liet Callista even zien wat ‘girl-power’ betekent, ze won deze met 21-10.
Met een 2-2 tussenstand werd begonnen aan de dubbel en mixen.
Sven en Nathan kwamen in de eerste set met 2-4 achter tegen Fabian en Sebastiaan, vervolgens mocht Nathan bij 3-4 achter serveren en dit deed Nathan meer dan uitstekend want de jongens wonnen de set met 21-4! De jongens trokken de lijn door in de tweede set en wonnen ook deze overtuigend met 21-8.

De wedstrijd van Micah en Esmee tegen Minne en Joas was leuk om te zien. Met name de meiden hadden veel schik in deze wedstrijd, Minne kon haar lachen een paar punten achtereen niet inhouden nadat ze per ongeluk Joas met haar racket had geslagen. Heel goed Minne, wie niet luisteren wil moet maar voelen! Aan de andere kant van het net had Esmee dikke pret en was ze duidelijk aan het ‘shinen’. Ondanks alle hilariteit wisten Micah en Esmee het net niet klaar te spelen, de eerste set ging nipt met 15-21 verloren en in de tweede set ging met 19-21 naar de bezoekers. Jammer want het stond 19-19 en
er waren zeker kansen in de laatste rallies!!

Zo stond het 3-3 en kon het nog alle kanten op met nog twee partijen te gaan. Esmee en Saar wisten het helaas niet klaar te spelen tegen Fabian en Minne, de wedstrijd ging met 10-21 en 7-21 verloren.
Het was aan Callista en Nathan om de stand gelijk te trekken tegen Joas en Sebastiaan. Met tweemaal 21-14 slaagden ze daarin met vlag en wimpel. Goed gedaan, zeker omdat er in de tweede set nog even tegen een 8-9 achterstand werd aangekeken.

Zo speelden de mega-mini’s hun derde competitiewedstrijd met 4-4 gelijk tegen de Blauwvingers.
Het was geslaagde ochtend met een gedroomde uitslag, want 4-4 is natuurlijk gewoon winst voor
beide teams! De volgende wedstrijd staat in de agenda’s op vrijdag 3 februari!