Thuis tegen BC Kiek B: Een training weerbaarheid!

23 februari 2023

Nog even en het is Valentijn! Voor de mega-mini’s breken spannende tijden aan, maar het leven van een mega-mini’s gaat niet alleen over rozen. Het is namelijk (mentaal ) hard werken om elke wedstrijd weer te kunnen ‘shinen’ op de baan! De competitie heeft soms wel wat weg van een cursus weerbaarheid, maar geen probleem want jong geleerd is oud gedaan!

Zaterdagochtend even voor tienen mochten we de gasten uit Raalte verwelkomen. Door omstandigheden was Kiek B komen opdraven met twee jongens en een meisje. Het team was niet helemaal compleet maar dat bood voor de mega-mini’s kansen om extra potten te spelen!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
In de eerste wedstrijd speelde Micah tegen Till, het lukte Micah niet om de shuttles diep terug te slaan. De shuttles kwam halverwege het veld en Till wist daar wel raad mee. Micah was lekker aan het rennen op de baan maar kon helaas geen vuist maken en verloor met 13-21 en 09-21. In de tweede partij speelde Nathan tegen Sven die voor de gelegenheid even uitkwam voor de tegenstanders. Het was een mooie gelijk opgaande strijd, echt een dubbeltje op zijn kant. De eerste set ging met 21-15 naar Nathan en bij 17-14 was Nathan dicht bij de winst maar Sven wist het tij toch nog te keren en won uiteindelijk de laatste twee setjes met 18-21 en 15-21. Zo scoorde Sven een punt voor de tegenstanders, was dat wel de bedoeling!?
Saar kon helaas geen vuist maken tegen Lisa, desalniettemin vocht Saar voor elk punt maar Lisa was toch echt een maatje te groot en won met 6-21 en 10-21. Eigenlijk gold hetzelfde voor Esmee tegen Leroy, ook hier probeerde Esmee van alles maar was het Leroy die aan het langste eind trok met 7-21 en 8-21.

Het tweede punt van de ochtend werd binnengesleept door Sven en Esmee, met 21-11 en 21-14 werd er gewonnen van Leroy en Saar. Kijk, dat is nog eens een slimme zet van Saar, gewoon de wedstrijd verliezen zodat de mega-mini’s een puntje konden pakken! Zou het werkelijk zo zijn gegaan!?
Micah volgde dit goede voorbeeld van Saar in ieder geval niet op. Samen met Till won Micah van Saar en Esmee. Maar dat ging niet zonder slag of stoot want de dames boden felle weerstand en maakten er een heus gevecht van. De jongens wisten uiteindelijk toch te winnen met 16-21 en 17-21.
Helaas wisten Sven en Callista niet te winnen van Leroy en Lisa, de eerste set was een nek-aan-nek gevecht waarbij het stuivertje wisselen was. Sven en Callista kregen zelfs nog een setpunt maar helaas werd dit punt niet verzilverd 20-22. In de tweede set kregen Leroy en Lisa meer vat op het spel van Sven en Callista 13-21.

Nathan en Callista speelde een superspannende wedstrijd tegen Lisa en Till. De spanning was om te snijden en de scoren bleven dicht bij elkaar. De eerste set werd gewonnen door Lisa en Till waar Nathan het even moeilijk mee had. Geen nood, want met Tineke was er een mental coach in de gelederen. Tineke wist Nathan met wat bemoedigende woorden weer snel op het juist spoor te brengen. Ondanks de verloren eerste set wisten Nathan en Callista de wedstrijd te winnen met 18-21, 21-18 en 21-17, écht super knap en keurig gespeeld hoor! Nathan was overigens niet de enige jongen die een moeilijk momentje doormaakte deze ochtend.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Zo verloren de mega-mini’s de weedstrijd tegen Raalte maar hadden de mega-mini’s tegelijkertijd een groot aandeel in de winst van Kiek B! Het waren spannende partijen en er liggen zeker kansen voor de return volgende week zaterdag in Raalte!

De mega-mini’s zijn gesponsord door: