Uit tegen BC Blauwvinger: Gezellige spanning tot aan het einde!

2 januari 2023

Verslag 2
18 november 2022

Voor de tweede competitiewedstrijd moesten onze mega-mini’s het vrijdag 18 november om 18:00 uur opnemen tegen de mini’s van de Blauwvingers. Kijk, een uitwedstrijd in het Victorium op nog geen vijfhonderd meter afstand van onze speelhal, dat is nog eens de moeite van het reizen waard! Bij de parkeerplaats stalde we de fietsen en hoorden we de doffe klappen van een kwartet dat aan het paddelen was. Padel een leuk spel, maar daarvoor waren we niet gekomen! Bij binnenkomst hoorden we het gedreun van de squashballetjes. Squash een leuk spel maar ook daarvoor waren we niet gekomen! Badminton, daar is het waar het bij de mini’s om draait, maar zaten we nu wel goed!? Want waar we ook keken er was geen blauwvinger(tje) te zien. Gelukkig waren de kleedruimten gemakkelijk te vinden. Toch wel even wennen en een klein beetje spannend om te moeten omkleden in een vreemde hal.

Langzaam maar zeker druppelden de spelers binnen, naast onze wedstrijd stond er ook een wedstrijd van wat oudere mini’s op het programma. Helaas konden we ditmaal geen beroep doen op Callista, ze had zich eerder op de dag ook al moeten ziekmelden op school. Maar geen nood want met nog twee meisjes en drie jongens aan boord waren er natuurlijk nog meer dan genoeg mini(on)s over!

Voordat we naar de wedstrijden gaan, eerst nog even terugkijken op de eerste competitiewedstrijd tegen de mini’s uit Raalte. Deze wedstrijd eindigde in 4-4 en kende eigenlijk maar twee spannende potten. Eens kijken of het paringslot de jongens en meiden gunstiger gezind was! …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Het lot had uitgewezen dat de enkels door Nathan en Sven werden gespeeld, helaas voor Micah, die ook erg graag had willen enkelen. De eerste wedstrijden werden gespeeld door Isah tegen Nathan en Sven tegen Sebastiaan. Onze mini’s bleken toch een maatje te groot voor de Blauwvingers. Nathan wist de eerste set te winnen met 8-21. In de tweede set wist Isah tot 6-6 goed bij te blijven waarna Nathan van tactiek veranderde en de shuttles steeds vaker kort achter het net plaatste om een eventueel tweede shuttle diep in het achterveld te slaan. Ook Sven had een vrij gemakkelijke wedstrijd tegen Sebastiaan, zowel de eerste als de tweede set werd met 6-21 gewonnen. Zo te zien zat Sven al een stuk langer op badminton en dat verschil betaalde zich in klinkende munt uit. Desalniettemin werden hadden de jongens plezier en werden de handen met een glimlach geschud, zo mag ik het graag zien!

Waar de jongens een stukje sterker waren was dit niet het geval bij de meisjes! Claudia nam het op tegen Esmee en Minne nam het op tegen Saar. Minne wist tegen Saar het eerste puntje voor de Blauwvingers binnen te halen, met tweemaal 11-21 wist ze Saar te verslaan. Desalniettemin was Saar stiekem toch de winnaar van de dag want wat een progressie heeft Saar in slechts enkele weken geboekt! Ze heeft echt een reuzensprong gemaakt.

Het was mooi om te zien dat Saar nu lekkere rally's kon spelen en geregeld zelf mooie punten wist te maken. Wat een contrast met enkele weken geleden!
Op het andere veld waren Claudia en Esmee zeer aan elkaar gewaagd en maakte er een hele leuke en spannende pot van. Uiteindelijk wist Esmee toch mooi beide setjes in de wacht te slepen, de eerste werd met 16-21 en de tweede met 17-21 gewonnen. Maar wat moest er hard voor worden gewerkt, het zweet stond beide dames op het voorhoofd! Zo bracht Esmee de tussenstand op 3-1 in het voordeel van de mega-mini’s.

Voor het eerst deze competitie speelden de gebroeders Nathan en Micah samen. De broertjes bleken een maatje te groot voor Isah en Sebastiaan. Micah speelde alles terug wat binnen zijn loopvermogen lag, aangezien Nathan ook weinig foutjes maakte prijkte al snel 11-21 en 10-21 op het scorebord. Isah en Sebastiaan hadden gelukkig wel plezier tijdens het spelen en namen het verlies sportief op. Hulde voor deze gezonde instelling!

Het spektakelstuk van de avond was onmiskenbaar dubbel van de meisjes Claudia en Minne tegen Esmee en Saar. De eerste set was al spannend en ging met 21-15 naar de blauwvingers. Maar in de tweede set deden de meiden er nog een schepje boven op. De koppels ontliepen elkaar niets en de rallies in de set waren zeer intensief. De shuttle ging soms wel tien keer heen en weer alvorens het punt werd gemaakt! Het werd 17-17 en even later 19-20 en setpunt voor onze mini’s, maar helaas het eerste setpunt werd weggewerkt door de blauwvingers en ook het tweede en ook het derde! Vanaf 23-22 serveerde de blauwvingers voor de wedstrijd en uiteindelijk slaagden ze daar in de derde poging in 24-26. Wat een spanning en wat een sensatie, het was mooi om te zien hoe intens met name Esmee het spel ervoer.

Het was aan Micah en Saar om de schaapjes op het droge te brengen. Helaas bleken Claudia en Isah toch een maatje te groot. Met de kleine Micah in de gelederen was het voorveld wel goed afgedekt maar lag de zwakte in het achterveld. Claudia en Isah wisten dit goed uit te buiten en wonnen met 15-21, 13-21.

In de laatste pot van de avond stelden Esmee en Sven de winst veilig door Claudia en Isah met 18-21 en 6-21 te verslaan. In de eerste set moesten Esmee en Sven nog even aan elkaar kennen en vielen enkele shuttles midden in het veld zomaar ineens op de grond. Het tweede setje werd overtuigend binnengehengeld en daarmee was de 5-3 overwinning een feit!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Zo wonnen de mega-mini’s hun tweede competitiewedstrijd met 5-3 tegen de Blauvingers. Het was weer een geslaagde badmintonavond. De return staat zaterdag 14 januari gepland in onze ZBC-hal!

De mega-mini’s zijn gesponsord door: