Uit tegen BC Blauwvinger: We gaan nog niet naar huis!

10 februari 2023

In de vierde competitiewedstrijd mochten onze mega-mini’s het vrijdag 3 februari om 18:00 uur in het Victorium opnemen tegen de mini’s van de Blauwvingers. Het was een race tegen de klok, net thuisgekomen direct aan de slag, geen tijd te verliezen, aardappels schillen en boontjes doppen. Een kapitale fout, we hadden natuurlijk voor pasta of rijst moeten gaan, dat staat veel sneller op tafel!! Helaas er zat niets anders op dan rustig af te wachten tot alles gaar was en willens en wetens ietsjes later komen. Al snel vernamen we via de mega-mini-app-groep dat stressen niet nodig was, rond zessen was het nog altijd rustig in de zaal, vermoedelijk kampten de Blauwvingers met soortgelijke problemen.

Het is natuurlijk vrij uniek dat de mini’s het in de Zwolse derby tegen elkaar opnemen, speciaal voor de gelegenheid hadden de Blauwvingers daarom een heus welkomstcomité gearrangeerd. We werden een warm welkom geheten door een stel jonge dansende vrouwen. Leuk voor de mini’s maar ook zeker leuk voor de aanwezige vaders! Met een gezellige beat op de achtergrond konden de partijen rond 18:15 uur van start gaan.Voordat we naar de wedstrijden gaan, eerst nog even terugkijken op de vorige competitiewedstrijd. De thuiswedstrijd tegen de blauwvingers was een gelijk opgaande strijd die was geëindigd in een 4-4 gelijkspel. Tineke had zich deze avond over de opstelling ontfermd en had alles op alles gezet om zo veel mogelijk leuke wedstrijden op de baan te krijgen. Hierin slaagde Tineke met vlag en wimpel, eigenlijk iets te goed zelfs…
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Bij aanvang van de wedstrijden hadden we nog de beschikking over vier velden. De partij tussen Sebastiaan en Micah was een leuke partij om te zien, beide jongens klein van stuk én razend snel. Micah was iets stabieler in de rally maar Sebastiaan had één groot wapen namelijk de service. Als Sebastiaan mocht serveren stond hij keurig vooraan bij de T-kruising en gaf hij de shuttle een enorme loei richting het achterveld. Dit zorgde vaak voor onoplosbare problemen bij Micah. De eerste twee setjes werden met 16-21 en 21-16 gedeeld waarna ik Micah, voor aanvang van de derde set, even influisterde om de service van Sebastiaan na te doen. Toen Micah bij de service een paar metertjes naar voren schoof was het pleit beslecht, 14-21 voor Micah!
Ondertussen speelde Claudia en Callista ook een mooie singel, in de eerste set werden vele lange rallies gespeeld en bleef het spannend tot het laatste punt. Callista sleepte de eerste set er met 19- 21 uit, netjes! Helaas was daarna de koek op, Claudia trok het initiatief steeds meer naar zich toe en wist uiteindelijk toch nog te winnen met 21-6 en 21-13, jammer Callista maar wel een lekkere pot gespeeld!

Zo stond het 1-1 en mocht Minne het opnemen tegen Esmee evenals Fabian tegen Sven. Zoals wel vaker dit seizoen had Sven geen kind aan zijn tegenstander. Fabian speelde goed en vocht voor elk punt maar kon het toch niet bolwerken tegen Sven die de shuttle zodra het maar even kon hard wegspeelde. Het werd 12-21 en 7-21 waarbij met name de laatste set wel een wat vertekend beeld geeft. Zo zette Sven de mega-mini’s dus weer op voorsprong! Net als in de vorige ronde straalde Minne weer van plezier. Met een glimlach op haar gezicht won ze met twee maal 21-13 van Esmee. Tijdens de wedstrijd hoorde ik menig ouder wanhopig roepen: ‘racket hoog!’ Makkelijker gezegd dan gedaan, want zelf ben ik na ruim tien jaar nog altijd een meester in het laag houden van het racket.Bij een gelijke stand namen Nathan en Saar het op tegen Claudia en Fabian. Eindelijk lukte het Saar om een partij te winnen, Saar blijft maar grote stappen maken, erg netjes! Beide setjes waren razend spannend en in beide setjes wisten Saar en Nathan pas helemaal aan het eind van het setje het verschil te maken. Nathan hield goed zijn hoofd koel en sloeg op de belangrijke momenten een paar mooie shuttles. Saar en Nathan wonnen met 17-21 en 17-21 al hadden Claudia en Fabian eigenlijk wel een setje verdiend, zo ’close’ was het.

Sven en Esmee hadden duidelijk minder moeite met Minne en Sebastiaan. Sven en Esmee wonnen de eerste set met 14-21 en de tweede set zelfs met 5-21. Het wordt tijd dat met name Sven eens een keer echt getest wordt, hij blijft zijn wedstrijden maar winnen.

Met nog twee wedstrijden te gaan moesten we helaas gaan schipperen. Zes velden voor zes teams en nog een hand vol recreanten is niet bepaald een weelde… Voor de twee resterende wedstrijden hadden we de beschikking over slechts één veldje. In de voorlaatste wedstrijd namen de broertjes Nathan en Micah het op tegen Minne en Fabian. De eerste set werd vrij comfortabel gewonnen door de broertjes, leuke sfeer en geen vuiltje aan de lucht. Maar in de tweede set kwamen Fabian en Minne goed voor de dag en niet veel later stonden er twee boze broertjes op het veld. De tweede set was met 21-15 naar Minne en Fabian gegaan. Perry, een van de trainers van de mega-mini’s, zag dit

alles van de zijlijn gebeuren en sprak vlak voor aanvang van de derde set Nathan nog even bemoedigend toe. Een superspannende set volgde en tegen het einde van de derde set vroeg Minne ineens ‘wat is er!?’ het werd Nathan even te veel en enkele waterlanders verschenen. Het zou me niets verbazen als Minne daarom opzettelijk bij 19-19 in het net serveerde, wie zal het zeggen!? Wat een lieve gezellige meid is dat toch! Op 20-19 was het Micah die de broertjes dan toch nog naar de winst serveerde.


Inmiddels was het alweer 20.00 uur in de avond en namen Sebastiaan en Claudia het in de slotpartij op tegen Callista en Saar. De eerste set ging vlot met 21-10 naar de Blauwvingers, niets wees op een derde set… (mooi want eigenlijk wilden we allemaal snel ‘de paling inpakken’ zoals ze dat zo mooi in Twente verwoorden). Maar Saar en Calliasta dachten er duidelijk anders over en perste er toch nog een derde set uit. Ze wisten de tweede set met 17-21 naar zich toe te trekken! De derde set viel weer ten prooi aan de Blauwvingers, om 20:30 uur stond de einduitslag 3-5 op het bord.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Zo wonnen de mega-mini’s hun vierde competitiewedstrijd met 5-3 tegen de Blauvingers. Het was weer een geslaagde badmintonavond. Zaterdag 11 februari is de volgende wedstrijd in onze ZBC-hal!

De mega-mini’s zijn gesponsord door: