Uit tegen Trefzeker: Een wervelende start

23 februari 2023

Badminton Nederland kwam dit seizoen met iets nieuwerwets, in de vorm van een competitie waarbij je alleen maar hoeft te dubbelen en mixen. Voor de volledigheid even een korte toelichting: teams bestaan uit 2 heren en 1 dame. Een wedstrijd bestaat dan ook uit 2 mixen en 1 herendubbel. Voor luie spelers zoals wij - Guido, Willemiek en Michel - is dit natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt!

Vreemd genoeg is deze nieuwe competitie al gestart vóórdat de reguliere competitie afgelopen is. Onze eerste wedstrijd stond dan ook al op vrijdag 10 februari gepland, thuis in de ZBC-hal. Omdat Guido verhinderd was, viel Bas in. Tenminste: dat dácht hij! Om half 8 stonden we, opgewarmd en wel, klaar om te spelen, maar helaas: nog geen tegenstanders. Evenmin om 8 uur en half 9. Na wat communicatielijntjes gebruikt te hebben, werd tenslotte duidelijk dat de competitieleider van de tegenstander op vakantie was, en niet heeft kunnen doorgeven dat de dubbelcompetitie al begonnen was... een nogal teleurstellend begin zo, maar gelukkig was de volgende wedstrijd niet ver weg. Bas, alsnog bedankt voor, tja, niet het invallen, maar je aanwezigheid dus!

Slechts 5 dagen na deze eerste 'wedstrijd' mochten we alweer aantreden, deze keer in Dalfsen. Helaas was Guido opnieuw verhinderd (wil hij wel met ons spelen??); dit keer hebben we Jason weten te strikken. In sterk verjongde vorm kwamen we mooi op tijd aan, en gelukkig: dit team was wél aanwezig. Onder toeziend oog van Oleg die gezellig mee was, mochten Jason en Michel het spits afbijten. Na even wat aftasten liepen zij in de 1e game gestaag weg, echter op het eind kwamen de (ervaren) tegenstanders weer gevaarlijk terug.

Na even aanzetten kon de 1e game alsnog worden binnengesleept met 19-21. In de 2e game werd het tempo iets opgeschroefd, en doordat de tegenstanders veel fouten maakten werd het eigenlijk nooit spannend. Deze game werd met 11-21 gewonnen, waardoor het allereerste punt in deze competitie binnen was!

Dan de eerste mix. Jason mocht op het veld blijven staan, Michel werd ingeruild voor Willemiek. Aan de overkant van het net een soortgelijke constructie. De wedstrijd ging enigszins moeizaam, wat begrijpelijk is als je nog nooit samen hebt gemixt. De tegenstanders vulden elkaar daarentegen naadloos aan. Een weliswaar niet al te snelle heer, die echter wel goede slagen in huis had. Tevens bleek de Dalfser dame over enkele listige slagen te beschikken, die ze zo af en toe met succes ten toon wist te spreiden. Ondanks dat het voor Jason en Willemiek wat zoeken bleef, werden er toch wat mooie punten gescoord. Uiteindelijk helaas een nederlaag met gamestanden 21-12, 21-14.

Een 1-1 stand, tijd alweer voor de laatste wedstrijd. Jason had zijn plicht gedaan, Willemiek en Michel mochten proberen de overwinning binnen te slepen. Ook hier een wat stroef begin van de wedstrijd, waarbij het nog wat zoeken was naar de juiste tactiek. Onderling coachen bleek de sleutel tot succes, want hoewel de eerste game nog verloren ging (21-18), werd er een duidelijke stijgende lijn zichtbaar. Tijdens de tweede game (15-21) kantelde de partij, ging alles steeds beter lopen, wat tijdens de derde game uiteindelijk uitmondde in een stormloop naar de overwinning (10-21)!

Met een 2-1 overwinning reden we met een goed gevoel terug naar Zwolle, en waren we dusdanig vroeg dat we nog een goed deel van de wedstrijd van team 1 hebben kunnen bekijken. Jason, bedankt voor het invallen!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zo wonnen de luiaards hun eerste competitiewedstrijd met 2-1 van Dalfsen. Al met al was het meer dan geslaagde badmintonavond. De volgens wedstrijd van de luiaards staat vrijdag 17 maart op het programma!