ZBC GD – BC Flits

23 april 2023

Hier weer eens een update van het dubbelteam (Guido, Michel en Willemiek), beter (of slechter?) bekend als de Luiaards. We zijn sinds het eerste verslag ondertussen alweer 3 wedstrijden verder, en we kunnen met enige trots melden dat we nog ongeslagen zijn, en bovenaan in de poule staan.

Op woensdag 29 maart werd thuis de inhaalwedstrijd tegen Flits gespeeld. De oplettende lezer herinnert zich dat dit eigenlijk onze allereerste wedstrijd zou zijn, ware het niet dat enige miscommunicatie aan de kant van Flits ervoor zorgde dat niemand op de hoogte was dat de dubbelcompetitie al van start was gegaan. Anders gezegd: er kwam niemand opdagen. In de 'normale' bondscompetitie komt dit zo ongeveer neer op een 8-0 nederlaag, 8 extra strafpunten en een paar ton boete, maar het karakter van deze dubbelcompetitie is net ietsje milder. In overleg kwamen we tot een nieuwe datum, en zo komen we dus eindelijk uit bij het wedstrijdverslag.

Guido en Willemiek beten het spits af in de eerste mix. Enige nervositeit maakte dat de wedstrijd aanvankelijk niet optimaal verliep. Na de eerste game te hebben ingeleverd met 11-21 was het tijd voor de nodige aanwijzingen van Ronald. Hierna werd het roer omgegooid, kwam het duo meer in de aanval, en werd de tweede game gewonnen met 21-18. De laatste game bracht iedereen op het puntje van de stoel (behalve Guido en Willemiek zelf natuurlijk): op 20-16 leek de overwinning binnen, maar Flits wist terug te komen tot 20-20! Gelukkig hielden onze helden het hoofd koel, en uiteindelijk stond daar 22-20 voor Zwolle op het bord, en zodoende was hiermee het eerste punt binnengehaald!

Ingeklemd tussen de 2 mixen werd de herendubbel gespeeld. Dit werd een eenzijdig tafereel: onze heren verloren nooit de controle, en met 21-9, 21-15 was de partij eigenlijk in een mum van tijd voorbij.

Tenslotte dan alweer de laatste mix, die voor wat meer sensatie zou zorgen. Willemiek en Michel lijken het tot nu toe nodig te vinden om standaard de eerste game te gebruiken als opwarmfase voor de rest van de wedstrijd. Desondanks hadden zij genoeg kansen om deze warming-up winnend af te sluiten, helaas werd het toch 21-23 voor Flits. Zoals gewoonlijk werd hierna het initiatief gevonden, en gedecideerd sloegen zij zich naar achtereenvolgens 21-16 en 21-15.

Een mooie 3-0 overwinning, echter zou de revanche al snel volgen, want slechts 6 dagen later stond de terugwedstrijd in Wierden al op het programma. Uiteraard een gevolg van het verplaatsen van de heenwedstrijd.

Aan onze kant dezelfde opstelling, bij Flits een andere dame. Wellicht maakte dat het verschil in de eerste mix? Na een wedstrijd die alle kanten opging, moesten Guido en Willemiek helaas het punt aan Flits laten. Gamestanden: 21-19, 17-21 en 21-12.

De herendubbel verliep niet zo eenzijdig als bij de heenwedstrijd. De eerste game werd nog eenvoudig gewonnen met 21-13, de tweede echter werd met 13-21 verloren. De oplettende lezer begrijpt vervolgens al wel hoe de derde game verloopt? Inderdaad, die ging met 21-13 gewonnen. Hoezo ongeluksgetal?

Willemiek en Michel wisten tenslotte het patroon te doorbreken door nu wél de eerste game te winnen. De tweede ging zoals altijd gewonnen, dus zowaar een overwinning in slechts 2 games (21-13, 21-15).

Na deze Wierdense feestjes was onze koppositie mooi verstevigd, echter, de vijand zat natuurlijk ook niet stil. Heerde had tot dusverre ook al haar wedstrijden gewonnen, en zat ons dus op de hielen. Met de onderlinge wedstrijd van 13 april zouden we dus een mooie slag kunnen slaan!

Guido was helaas verhinderd, maar gelukkig was Bas bereid om in te vallen, waarvoor dank! Anders dan tot nu toe, werd deze wedstrijd aangevangen met de herendubbel. Al snel werd duidelijk dat de shuttles nogal een rol zouden spelen vanavond. Vermoedelijk waren deze niet geprepareerd, maar hoe dan ook: af en toe een rare vlucht (of lag het aan de 'trickshots' van een van de tegenstanders?), en de veren vlogen er aan alle kanten af; ik schat dat we er in 3 wedstrijden zo'n anderhalve koker doorheen hebben gejaagd. Terug naar de wedstrijd: die ging toch wel soepeltjes naar Zwolle met 21-12, 21-18!

Bas mocht blijven staan, en Michel werd ingeruild voor Willemiek. Aan de overkant van het net een soortgelijke wisseltruc, en de eerste mix ging van start. Onze Zwollenaren lieten goed spel zien, maar de Heerdese dame had op veel slagen een passend weerwoord. We waren het er achteraf over eens dat dit toch wel de sterkste speler (m/v) was die we tot nu toe hebben getroffen. Uiteindelijk een eervolle nederlaag met 16-21, 18-21.

Bas mocht genieten van z'n welverdiende rust, Michel daarentegen moest weer van de beademing af, terug het veld in. Zij die dit verslag tot hieraan toe hebben gelezen (waarvoor dank!) zijn natuurlijk reuzebenieuwd of Willemiek en Michel wéér zo'n lauwe start van de wedstrijd hebben. En inderdaad, het werd weer een 'ouderwetse' 17-21, waarbij het de sterke dame was die voor kopzorgen zorgde. Tips van coach Oleg én een wederzijdse peptalk zorgden voor, opnieuw, een ommekeer. De tweede game werd met 21-18 gepakt, en in de laatste game werd het vanaf 20-16 nog erg spannend. Drie matchpoints gingen snel verloren, maar het laatste was gelukkig raak, wat voor enige ontlading zorgde.

Zo werd een leuke, maar vooral ook sportieve en gezellige avond met 2-1 afgesloten. Hiermee staan we nu 3 punten voor op Heerde, alleen hebben zij nog wel een wedstrijd tegoed. Het kan nog alle kanten op, maar het ziet er vooralsnog gunstig uit!

Omdat de poule slechts uit 4 teams bestaat, naderen we tevens het einde van deze competitie. Vrijdag 21 april is onze volgende wedstrijd tegen Trefzeker, en na een korte pauze is op vrijdag 12 mei dan alweer de laatste wedstrijd tegen Heerde aan de beurt. Deze laatste wedstrijd zal naar alle waarschijnlijkheid gaan uitmaken wie straks de beker omhoog mag heffen, dus: komt dat zien!