ZBC GD1 – BC Trefzeker

25 april 2023

En opnieuw is het tijd voor een update van het dubbelteam (Guido, Michel en Willemiek)! Zoals in het laatste verslag al gemeld, zijn we in de slotfase van de competitie aanbeland. Tot dusverre is het een mooie succescampagne geweest in de regio, met louter overwinningen. Hierdoor staan we gedeeld eerste, met 9 punten uit 4 wedstrijden. Het is dus erg spannend, vooral omdat onze laatste wedstrijd tegen medekoploper Heerde is. Echter, de focus lag eerst op het treffen tegen Trefzeker, die afgelopen vrijdag op bezoek kwamen.

In een nogal lege zaal begonnen we voor de verandering eens met de herendubbel. Hoewel de gamestanden anders doen vermoeden, was dit een partij waarin de controle nooit uit handen werd gegeven. Terwijl buiten een hoosbui op het dak begon te razen, raasden de heren naar 21-17, 21-18.

In de eerste mix mochten vervolgens Guido en Willemiek het laten zien. Een wedstrijd die vooral aan het einde van de games bol stond van de spanning, waarbij tot 2 keer toe een ruime voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Gelukkig werd alsnog de wedstrijd over de streep getrokken, eindstand 22-20, 21-19! En teller Michel is weer wat grijze haren rijker (waarvoor dank).

Dan de afsluitert, en zoals gebruikelijk nemen Michel en Willemiek die voor hun rekening. Ondanks een vaak wat lauw begin van hun wedstrijden, zijn zij in deze competitie nog ongeslagen. In deze wedstrijd, die nooit een wedstrijd werd, werd deze mooie reeks voortgezet. De cijfers liegen niet: 21-10, 21-9.

Zo hebben we gedaan wat we moesten doen, en staan we 3 punten los op Heerde, met uiteraard wel een wedstrijd meer gespeeld. Onze laatste wedstrijd (tegen Heerde dus) kan de beslissing betekenen. Bij een overwinning mogen we de beker (of wat dan ook?) omhoog heffen, bij een nederlaag zullen we moeten afwachten wat Heerde in hun laatste wedstrijd doet. Los daarvan was het weer een avond vol sportiviteit en gezelligheid, iets dat deze dubbelcompetitie ook tekent!